Cviky a vybaveníMóda

Sportovní oblečení pro starší dámy: Tipy pro rok 2023

Sportovní oblečení pro starší dámy: Tipy pro rok 2023

V dnešní době se mnoho lidí bez ohledu na věk snaží udržovat v kondici pomocí sportování. Pro jakýkoliv druh sportovní aktivity se stává nezbytností pohodlné, podpůrné a prodyšné oblečení. Nicméně pro starší dámy se může zdát obtížné najít vhodný typ takového oblečení. Proto jsme pro vás připravili přehled populárního sportovního oblečení pro letošní rok, který ocení i starší ročníky.

Tvarující legíny s vysokým pasem

Prvním naším tipem jsou super pohodlné legíny s vysokým pasem. Tyto legíny poskytnou skvělou oporu pasu i pozadí a krásně je vytvarují. Vysoký pas navíc opticky prodlužuje nohy a vytváří tak větší pocit sebedůvěry. Často navíc bývají opatřené malými, ale velmi praktickými kapsami. Legíny z prodyšného materiálu lze nosit jak při běžném sportování, tak i při cvičení.

Volné funkční triko

Dalším nezbytným kouskem je lehký funkční top s krátkým rukávem. Volný střih a prodyšný materiál odvádí vlhkost a zajistí vám dokonalé pohodlí při každém pohybu.

Kalhoty na jógu

Jedná se o pohodlné sportovní kalhoty, které oceníte při mnoha sportovních aktivitách nebo jako domácí tepláky. Komfort vám zajistí vyšší pas, který je opatřený stahovací šňůrou. Mezi jejich další přednosti patří volný střih a měkký, vlhkost odvádějící materiál. Kromě varianty v plné délce existují také v kratším provedení těsně pod kolena.

Bavlněná mikina se zipem

Bez čeho se při sportovních aktivitách rozhodně neobejdete, je prodyšná a měkká bavlněná mikina. Oceníte na ní mimojiné zapínání na zip a prostorné kapsy. Je k dostání v mnoha barevných kombinacích přesně podle vašeho vkusu.

Bezešvá sportovní podprsenka

Naprostou nutností při jakémkoliv sportu či outdoorové aktivitě je pohodlná a dobře padnoucí sportovní podprsenka. Její materiál dobře odvádí vlhkost a bezešvé provedení zajistí skvělé pohodlí. Majitelkám většího poprsí navíc poskytne radost z pohybu bez nutnosti neustálé kontroly, jestli vše zůstalo na svém místě. 

Běžecká obuv s měkkým došlapem

Co se týče obuvi, mezi sportovními kousky vévodí běžecká obuv. Její podpůrný střih a měkký došlap, který doporučují ortopedi, oceníte při každodenním pohybu. Díky svršku ze síťoviny jsou dokonale prodyšné. Prodávají se v nepřeberném množství různých variant.

Prodyšná softshellová bunda do větru a deště

Poslední tipem je funkční softshellová bunda, jejíž materiál vám poskytne perfektní ochranu před nepřízní počasí. Oceníte ji při většině outdoorových aktivit.