Nejhorší rozpustná káva je taková, která je vyrobena z kvalitních kávových zrn a je plná konzervantů nebo umělých přísad. Tento druh kávy má mdlé aroma, které byste snad kávou ani nenazvala a její chuť není nijak ohromující. Zjistěte, jak poznat kávu, kterou byste mezi ty kvalitní nezařadila.
1. Nevýrazná chuť a vůně
Když se těšíte na šálek kávy, těšíte se nejen na tu chvilku pohody, kterou si v její přítomnosti užijete, ale také na ohromující vůni a lahodnou chuť. U nejhorších rozpustných káv se však můžete setkat s hořkostí a umělou chutí, která je způsobena nepřítomností kvalitních kávových zrn a umělých přísad.
2. Špatná rozpustnost
Nejhorší rozpustná káva, jak už je to ostatně zahrnuto v názvu, je taková, která se velmi špatně rozpouští. Obyčejně platí, že, když zalijete kávu vroucí vodou, párkrát zamícháte a káva je hotová. U méně kvalitních káv můžete mít s rozpustností problémy, které zahrnují i to, že vám v nápoji budou plavat nerozpuštěné zbytky kávy.
3. Nekvalitní přísady
Levnější a méně kvalitní značky káv mohou být dochucovány umělými přísadami, jako jsou barviva, konzervanty nebo dochucovadla. Tyto ingredience mohou způsobit nejen umělou chuť kávy, ale také zdravotní komplikace.
4. Postup výroby
To, jak se káva vyrábí je velmi důležité, protože to ovlivňuje její kvalitu, chuť a vůni. Některé značky používají k výrobě chemická rozpouštědla, nebo kávu nedostatečně suší, což může výrazně pokazit výsledný dojem. Pokud toužíte po skutečně kvalitní kávě, dejte si tu práci a zjistěte si vše o postupech výroby kávy konkrétní značky.
Nejhorší rozpustná káva vás může minout, pokud budete tento nápoj vybírat podle značek, které jsou známé a netají se postupy výroby. Kávu můžete volit také na základě recenzí, kterých je na internetu nespočet. Hodně vám napoví i složení výrobku, které je uvedeno přímo na jeho obalu.