Máte hlad, ale málo času na přípravu oběda? Tyto dva recepty jsou ideálním řešení. Během několika málo minut si připravíte rychlý oběd z ničeho, který vás zasytí, a navíc si pochutnáte. Bude to salát nebo si dáte raději chlebík? Doporučujeme vyzkoušet obě tyto dobroty.
Těstovinový salát s tuňákem:
Ingredience:
Surovina | Množství |
Těstoviny (např. spirály) | 150 g |
Tuňák v konzervě | 1 konzerva |
Kukuřice (konzerva) | 1/2 hrnku |
Paprika (červená nebo žlutá) | 1 kus |
Salátová okurka | 1 kus |
Majonéza nebo jogurt | 2 lžíce |
Sůl a pepř | Dle chuti |
Pozn. Pokud byste náhodou doma neměli nějakou ze surovin: paprika, kukuřice, okurka, tak to vůbec, salát i tak bude velmi lahodný a dostanou prostor k vyniknutí jiné chutě.
Postup:
- Vařte těstoviny dle návodu na obalu. Slejte vodu a nechte vychladnout.
- Tuňák z konzervy odkapávejte a nakrájejte na menší kousky.
- Papriku a okurku nakrájejte na drobné kostky.
- Ve velké míse smíchejte těstoviny, tuňáka, kukuřici, papriku a okurku.
- Přidejte majonézu (nebo jogurt) a promíchejte.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Česnekový chlebík s rajčátky:
Ingredience:
Ingredience | Množství |
Plátky chleba | 4 kusy |
Stroužky česneku | 2 kusy |
Středně velká rajčata | 2 kusy |
Extra panenský olivový olej | Dle chuti |
Sůl | Dle chuti |
Čerstvě mletý černý pepř | Dle chuti |
Čerstvá bazalka (volitelně) | Podle preference |
Postup:
- Rozložte chlebové plátky na plech nebo do pekáče.
- Očistěte a nakrájejte stroužky česneku na poloviny.
- Každý plátek chleba přetřete stroužkem česneku. Česnek nechte proniknout do chleba.
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky a rozložte na chléb.
- Plátek chleba zalijte extra panenským olivovým olejem.
- Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Pokud máte rádi bazalku, můžete na chleba přidat i několik lístků.
- Chleba dejte pod gril nebo do předehřáté trouby (200 °C) a pečte ho asi 5 minut, dokud nezíská lehce zlatohnědou barvu.
- Hotový toast můžete ještě posypat nasekanou čerstvou bazalkou, pokud jste ji nepoužili dříve.