Recepty

Rychlý oběd z ničeho: dva recepty z pár surovin, hotové do 15minut

Rychlý oběd z ničeho: dva recepty z pár surovin, hotové do 15minut

Máte hlad, ale málo času na přípravu oběda? Tyto dva recepty jsou ideálním řešení. Během několika málo minut si připravíte rychlý oběd z ničeho, který vás zasytí, a navíc si pochutnáte. Bude to salát nebo si dáte raději chlebík? Doporučujeme vyzkoušet obě tyto dobroty.

Těstovinový salát s tuňákem:

Ingredience:

SurovinaMnožství
Těstoviny (např. spirály)150 g
Tuňák v konzervě1 konzerva
Kukuřice (konzerva)1/2 hrnku
Paprika (červená nebo žlutá)1 kus
Salátová okurka1 kus
Majonéza nebo jogurt2 lžíce
Sůl a pepřDle chuti

Pozn. Pokud byste náhodou doma neměli nějakou ze surovin: paprika, kukuřice, okurka, tak to vůbec, salát i tak bude velmi lahodný a dostanou prostor k vyniknutí jiné chutě.

Postup:

  • Vařte těstoviny dle návodu na obalu. Slejte vodu a nechte vychladnout.
  • Tuňák z konzervy odkapávejte a nakrájejte na menší kousky.
  • Papriku a okurku nakrájejte na drobné kostky.
  • Ve velké míse smíchejte těstoviny, tuňáka, kukuřici, papriku a okurku.
  • Přidejte majonézu (nebo jogurt) a promíchejte.
  • Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Česnekový chlebík s rajčátky:

Ingredience:

IngredienceMnožství
Plátky chleba4 kusy
Stroužky česneku2 kusy
Středně velká rajčata2 kusy
Extra panenský olivový olejDle chuti
SůlDle chuti
Čerstvě mletý černý pepřDle chuti
Čerstvá bazalka (volitelně)Podle preference

Postup:

  • Rozložte chlebové plátky na plech nebo do pekáče.
  • Očistěte a nakrájejte stroužky česneku na poloviny.
  • Každý plátek chleba přetřete stroužkem česneku. Česnek nechte proniknout do chleba.
  • Rajčata nakrájejte na tenké plátky a rozložte na chléb.
  • Plátek chleba zalijte extra panenským olivovým olejem.
  • Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  • Pokud máte rádi bazalku, můžete na chleba přidat i několik lístků.
  • Chleba dejte pod gril nebo do předehřáté trouby (200 °C) a pečte ho asi 5 minut, dokud nezíská lehce zlatohnědou barvu.
  • Hotový toast můžete ještě posypat nasekanou čerstvou bazalkou, pokud jste ji nepoužili dříve.