Patříte mezi milovníky kokosu? Pak rozhodně ochutnejte lahodné řezy Bounty s kokosovou náplní a lahodnou čokoládou.
Řezy se skládají ze tří vrstev – spodní část představuje vláčný a nadýchaný piškot s kakaem, prostřední část je sladká nádivka s obsahem kokosu a ta je na závěr politá chutnou čokoládovou polevou. Tu můžete navíc posypat hoblinkami z kokosu.
Suroviny pro jednotlivé vrstvy
Suroviny pro přípravu piškotové spodní části na jedno vejce:
- 25 gramů cukru
- 1 gram prášku do pečiva
- 45 gramů hladké pšeničné mouky
- 8 gramů holandského kakaa
Na velký plechu budete potřebovat piškot ze 4 vajec. Použijete-li dortovou formu, postačí vám vejce dvě.
Suroviny pro přípravu kokosové náplně:
- 300 gramů strouhaného kokosu
- 0,5 litrů plnotučného mléka
- 120 gramů cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 gramů másla
Suroviny pro přípravu čokoládové polevy:
- 130 gramů másla
- 200 gramů směsi hořké a mléčné čokolády
Postup přípravy
Peče se pouze spodní vrstva, tedy piškot.
Postup přípravy piškotu:
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Přidejte do něj cukr a žloutky a opět šlehejte. Do ušlehané směsi prosijte mouku s práškem do pečiva, přidejte kakao a vypracujte hmotu. Tu nalijte do vymazaného a vysypaného plechu nebo dortové formy. Vložte do vyhřáté trouby a pečte, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Nechte vychladnou a mezitím si připravte kokosovou náplň.
Postup přípravy kokosové náplně:
Do mléka vsypte cukr a vanilková cukr a směs svařte. Následně přidejte strouhaný kokos. Směs vařte, dokud nezhoustne. Do ještě horké směsi vmíchejte máslo, nechte zchladnout a rozetřete na vychladlý piškot.
Kokosová náplň s moukou:
Do hrnce nalijte 700 ml mléka, přidejte 200 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky a 200 g strouhaného kokosu. Připravenou směs přiveďte k varu a za stálého míchání povařte asi 2 minut. Následně přidejte 200 g másla. Vychladlou směs rozetřete na piškot.
Postup přípravy čokoládové polevy:
Ve vodní lázni rozpusťte máslo a čokolády. Za stálého míchání počkejte, až se obě suroviny spojí a vznikne vám hladká hmota. Tu nalijte na kokosovou směs. Můžete posypat kokosovými hoblinkami.
Připravený zákusek nechte v lednici, alespoň dvě hodiny ztuhnout.