Recepty

Luxusní buchta: Dnešní recept, který si zamilujete

Luxusní buchta: Dnešní recept, který si zamilujete

Patříte mezi milovníky kokosu? Pak rozhodně ochutnejte lahodné řezy Bounty s kokosovou náplní a lahodnou čokoládou.

Řezy se skládají ze tří vrstev – spodní část představuje vláčný a nadýchaný piškot s kakaem, prostřední část je sladká nádivka s obsahem kokosu a ta je na závěr politá chutnou čokoládovou polevou. Tu můžete navíc posypat hoblinkami z kokosu.

Suroviny pro jednotlivé vrstvy

Suroviny pro přípravu piškotové spodní části na jedno vejce:

  • 25 gramů cukru
  • 1 gram prášku do pečiva
  • 45 gramů hladké pšeničné mouky
  • 8 gramů holandského kakaa

Na velký plechu budete potřebovat piškot ze 4 vajec. Použijete-li dortovou formu, postačí vám vejce dvě.

Suroviny pro přípravu kokosové náplně:

  • 300 gramů strouhaného kokosu
  • 0,5 litrů plnotučného mléka
  • 120 gramů cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 gramů másla

Suroviny pro přípravu čokoládové polevy:

  • 130 gramů másla
  • 200 gramů směsi hořké a mléčné čokolády

Postup přípravy

Peče se pouze spodní vrstva, tedy piškot.

Postup přípravy piškotu:

Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Přidejte do něj cukr a žloutky a opět šlehejte. Do ušlehané směsi prosijte mouku s práškem do pečiva, přidejte kakao a vypracujte hmotu. Tu nalijte do vymazaného a vysypaného plechu nebo dortové formy. Vložte do vyhřáté trouby a pečte, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Nechte vychladnou a mezitím si připravte kokosovou náplň.

Postup přípravy kokosové náplně:

Do mléka vsypte cukr a vanilková cukr a směs svařte. Následně přidejte strouhaný kokos. Směs vařte, dokud nezhoustne. Do ještě horké směsi vmíchejte máslo, nechte zchladnout a rozetřete na vychladlý piškot.

Kokosová náplň s moukou:

Do hrnce nalijte 700 ml mléka, přidejte 200 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky a 200 g strouhaného kokosu. Připravenou směs přiveďte k varu a za stálého míchání povařte asi 2 minut. Následně přidejte 200 g másla. Vychladlou směs rozetřete na piškot.

Postup přípravy čokoládové polevy:

Ve vodní lázni rozpusťte máslo a čokolády. Za stálého míchání počkejte, až se obě suroviny spojí a vznikne vám hladká hmota. Tu nalijte na kokosovou směs. Můžete posypat kokosovými hoblinkami.

Připravený zákusek nechte v lednici, alespoň dvě hodiny ztuhnout.