Další

Nejhorší potraviny ze supermarketu: nekupujete těchto 5?

Nejhorší potraviny ze supermarketu: nekupujete těchto 5?

Co jeden hodnotí jako nejhorší, může druhému vyhovovat. Proto je velmi těžké označit konkrétní produkty za nejhorší. Můžeme však upozornit na některé věci, které byste si v supermarketech neměla kupovat. Tohle jsou nejhorší potraviny ze supermarketu. 

1. Průmyslově zpracované potraviny

Zde máme na mysli polotovary, instantní pokrmy, sladkosti nebo slané dobroty, které obsahují příliš mnoho chemikálií, tuků, soli nebo cukru. Takové potraviny jsou v supermarketech na každém kroku a za velmi příznivé ceny, proto je lákavé si je pořídit. Mějte však na paměti, že vašemu zdraví nijak neprospějí.

Instantní nudlová polévka.

2. Sladké nápoje

Mezi nejhorší potraviny ze supermarketu můžeme určitě zařadit nepřeberné množství různých druhů limonád, energetických nápojů a džusů, které zde najdete. Všechny obsahují spoustu cukru, který vám může způsobit řadu zdravotních obtíží, jako je zvýšený příjem kalorií, zvýšené riziko onemocnění srdce, vznik nebo zhoršení diabetu, problémy s metabolismem nebo například zubní kazy a mnoho dalšího. 

3. Potraviny s nasycenými tuky

Milujete tučné sýry, smažené pokrmy a masné výrobky? Pokud jich jíte až příliš, můžete zvýšit svou hladinu cholesterolu. V supermarketech jich najdete spoustu, a pokud se jimi budete obšťastňovat až v příliš velkém množství, můžete zhoršit průtok krve ve svém těle a zvýšit tako riziko vzniku srdečně-cévních onemocnění. 

4. Slané potraviny

Nejhorší potraviny ze supermarketu jsou také ty, které obsahují vysoké množství soli. To je spojeno s hypertenzí. Jedná se o potraviny, které jsou konzervované, o polotovary nebo například instantní pokrmy.

Detail na hromádku vroubkovaných chipsů.

5. Potraviny s trans tuky

Trans tuky jsou nejčastěji obsaženy v průmyslově zpracovaných potravinách, což jsou pokrmy, které prošly řadou procesů za použití chemických látek. V případě velkého přijmu těchto látek, můžete zvýšit svou hladinu cholesterolu, odolnost vůči inzulinu, zhoršit záněty v těle a dokonce zvýšit riziko vzniku komplikací v průběhu těhotenství.