Chystáte se na oslavu narozenin, výročí nebo svátku? Studené mísy jsou skvělou volbou pohoštění pro vaše hosty. Nemusíte složitě vytvářet chlebíčky nebo jednohubky, ale jednoduše všechny suroviny pokládáte na jeden velký talíř, díky čemuž neztratíte příliš času v kuchyni. Možná budete tápat nad tím, jak studené mísy ozdobit. Přece jen se říká, že jíme i očima. S tím si však nemusíte dělat starosti – my vám totiž poradíme. Díky následujícím 3 tipům ozdobíte studené mísy jako profík!
Studená mísa tón v tónu
Ano, zní to jako rada pro barvení vlasů. Řeč je však stále o studených mísách. Zdobení studené mísy tón v tónu vypadá úhledně a chutně pro smysly vašich hostů. Znamená to, že budete na mísu nebo větší talíř pokládat barevně sladěné suroviny.
Chcete pro své hosty připravit sýrovou mísu? Pokládejte v řadách dokola pouze sýry, které doplníte nakrájenou žlutou paprikou a vařenými vejci rozkrojenými napůl. Vytvoříte tak líbivou a chutnou mísu laděnou do žluto-bílé barvy.
Extrafit tip: na sýry libovolně pokládejte také vlašské ořechy
A co takhle salámová studená mísa? Pokládejte v řadách dokola pouze salámy a šunky, které doplníte nakrájenou červenou paprikou a plátky rajčat. Vytvoříte tak chutnou mísu, kterou vegetariáni sice z dálky obejdou, ale milovníci uzenin vám za ni budou doslova líbat ruce!
Ovocná mísa
Ovocné mísy ocení především děti. Jestliže tedy plánujete dětskou oslavu, neváhejte s přípravou ovocného pohoštění. Malé hosty potěší například nakrájený banán, který napíchnete na veselá napichovátka a namočíte do rozpuštěné čokolády.
Extrafit tip: Hosté ocení i oloupané mandarinky nebo mango a ananas nakrájené na dlouhé plátky.
Zeleninová mísa
Určitě nepodceňujte zeleninové mísy – každý totiž rád zakousne i něco zdravého. Jako skvělá studená zelenina mísa se nám vždy osvědčila ta, na kterou položíte nakrájené plátky salátové okurky a oloupané mrkve. Zvlášť v kuchyni připravíte jakoukoliv domácí pomazánku (česnekovou, avokádovou…) a tu vložíte v malinké misce doprostřed mísy. Okolo ještě dozdobíte plátky tmavého pečiva nebo čerstvě dopečené bagetky v troubě. Hosté si budou namáčet mrkev, okurku a pečivo do připravené pomazánky a budou nadšení.