Blíží se konec roku a s ním i tradiční oslavy Silvestra, které jsou spojeny s veselím, radováním a dobrým jídlem. Pro mnohé je výběr nejlepšího silvestrovského občerstvení stejně důležitý jako výběr oslavného nápoje. My tímto vyhlašujeme nejlepší silvestrovské občerstvení. Zkusíte ho taky?
Šampaňské a chuťové variace
Začněte oslavu šampaňským a nejrůznějšími dalšími chuťovými variacemi. Několik kusů vynikajícího sýra, plátek dobré šunky a čerstvý chléb mohou vytvořit dokonalou předkrmovou tabuli. Šampaňské nebo prosecco dodává oslavě elegantní nádech. Nezapomeňte také přidat olivy nebo nejrůznější nakládané papričky.
Krevety na špízu s dipem
Krevety na špízu jsou ideální volbou pro milovníky mořských plodů. Grilované krevety s bylinkovým máslem nebo citrusovým dipem dodají pikantní chuť, kterou si hosté jistě oblíbí. Tento pokrm lze připravit předem a rychle ohřát před podáváním. To je jeho velké plus.
Tapas a malé chuťovky
Zvolte variaci tapas a malých chuťovek, které lze snadno podávat a sdílet. Bruschetty, olivy, a různé druhy tvarohových nebo sýrových pomazánek nabídnou pestré a bohaté chuťové zážitky. Zapomenout byste neměli také na pikantnější variaci, co třeba pálivé pomazánky nebo pikantní klobáska navrch?
Dezerty s šampaňským
Nechte šampaňské zazářit i ve sladké podobě. Oslavte příchod nového roku šampaňským sorbetem nebo šampaňským želé s čerstvým ovocem. Pokud chcete šampaňské nechat zazářit, ale nechce se Vám s ním připravovat žádné dezerty, není nic jednoduššího než připravit do sklenky se sektem čerstvé jahody. A už jste viděli „roztančené brusinky“? Do sklenky sektu vhodíte několik sušených brusinek – efekt je zaručen.
Lososové závitky s krémovým dipem
Na závěr si dovolíme jeden krátký recept na lososové roličky. Pokud milujete sushi, ryby a netradiční občerstvení, tento recept si jednoznačně zamilujete také.
Suroviny | Postup: |
Plátek lososa (na jeden závitek) | 1. Položte plátek lososa na pracovní plochu. |
Kousek čerstvého avokáda | 2. Na lososa položte plátek avokáda. |
Zakysaná smetana | 3. Naviňte lososa s avokádem do závitku. |
Sůl, pepř dle chuti | 4. Pokapejte citronovou šťávou. |
Čerstvý koriandr (nasekaný) | 5. Závitek ozdobte nasekaným koriandrem. |
Citronová šťáva | 6. Do zakysané smetany na dip přimíchejte sůl a pepř. |
Nejlepší silvestrovské občerstvení závisí na vašich osobních preferencích a stylu oslavy. Důležité je spojit dobrou chuť s jednoduchou přípravou, abyste měli dost času na užití si přátel a rodiny. Nechte se inspirovat, ať je vaše oslava plná chutí a radosti.