Recepty

Rychlý oběd z krkovice: šťavnatý steak s cibulkou

Rychlý oběd z krkovice: šťavnatý steak s cibulkou

Češi jsou národem milujícím maso. V našich ledničkách a mrazících nesmí chybět krkovice. Šťavnaté masíčko, ze kterého se dá v kuchyni kouzlit jedna báseň. Máme pro vás tip na rychlý oběd z krkovice, kterým potěšíte celou rodinu.

Rychlý oběd z krkovice: vyzkoušejte šťavnatý steak s opečenou cibulkou

Mnoho lidí se krkovici vyhýbá. Někdo by namítal, že je to maso prorostlé. Pravdou ale je, že krkovice je daleko šťavnatější druh masa, nežli třeba tolik oblíbená libová kýta. Další výhoda krkovice spočívá v tom, že ji například v porovnání s pleckem nemusíte tak dlouho vařit a přesto se vám bude doslova rozpadat na jazyku.

Na rychlý oběd z krkovice budete potřebovat tyto suroviny:

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 2 středně velké cibule
  • sůl a pepř
  • olej
  • libovolné koření

Postup přípravy

Začněte tím, že plátky masa naklepete tak, aby nebyly až moc tenké. Poté je posypte solí, pepřem a případně i nějakým dalším kořením, které máte rádi. Každý plátek masa potřete olejem, vložte do misky a nechte nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici.

Poté oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Vezměte plátky masa a na rozpálené pánvi je opečte z obou stran – cca 10 minut z každé strany. Pod opečené maso nasypte kolečka cibule. Společně restujte až do okamžiku, kdy bude cibulka krásně opečená a hnědá.

S čím maso podávat?

Rychlý oběd z krkovice už máte skoro hotový. S čím šťavnaté masíčko podávat? Jako vhodná příloha se nabízí třeba rýže, chybu neuděláte ani tehdy, když si k masu uděláte brambory. Stejně tak dobře vám orestovaná krkovice s cibulkou bude chutnat se smaženými hranolkami.

Na talíři pak maso nezapomeňte přelít výpekem, který vám vznikl během restování. Bude-li se vám zdát příliš slaný, můžete jej lehce naředit vodou. V opačném případě nechte výpek zahřát, přidejte trochu vody a dochuťte podle sebe.