Další

Nejhorší česká jídla: nevaříte jedno z těchto 6 také?

Nejhorší česká jídla: nevaříte jedno z těchto 6 také?

Pokud vás zajímá, jak se na českou kuchyni dívají cizinci, určitě byste neměli minout stránky TasteAtlas.com. Najdete tu mimo jiné i nejhorší česká jídla. Která z nich cizinci opravdu nemilují?

Rybí polévka

Myšlena je tradiční česká polévka z kapra, která se podává tradičně při štědrovečerní večeři. Připravuje se z hlav a kostí, kořenové zeleniny, vody a koření. Podle chuti lze také použít jikry a mlíčí, kapří maso, smetanu nebo bílé víno. Tohle jídlo se v žebříčku umístilo hned na 1. místě.

Houbový kuba

I další tradiční vánoční jídlo patří podle cizinců mezi nejhorší česká jídla vůbec. Houbový kuba je tradiční český pokrm, který se připravuje z hub, krup, cibule, koření a dalších ingrediencí. Jedná se o druh zapečeného pokrmu.

Nudle s mákem

Toto jídlo se podle popisu s těchto stránek skládá z nudlí (těstovin) vařených většinou z mouky a vody, které jsou podávány s mákem. Mák obvykle bývá smíchaný s máslem nebo mlékem a cukrem.

Krvavé jelito

Tohle jídlo, které obsahuje vepřové maso, krev a spoustu koření také cizince právě nezaujalo. Ale ruku na srdce – řadě „našinců“ také příliš nechutná.

Rýžový nákyp

Jde o tradiční pokrm připravovaný z rýže, mléka, vajec, cukru a případně dalších ingrediencí. Rýže se vaří v mléce a smíchá se s rozšlehanými vejci a cukrem, čímž vznikne hustá směs. Poté se peče v troubě, dokud neztvrdne a nezíská charakteristickou podobu nákypu. Rýžový nákyp se často podává posypaný skořicí nebo ovocem.

Dršťková polévka

Dršťky se v tomto receptu vaří a dusí společně se zeleninou (jde například o mrkev, celer, petržel a cibuli) a různými kořenícími bylinkami a dochucují se solí, pepřem a dalšími přísadami podle konkrétního receptu. Výsledná polévka má bohatou chuť – ovšem cizincům pravděpodobně vadí to, že je připravována z vnitřností.

Zdroj: https://www.tasteatlas.com/worst-rated-dishes-in-czech-republic