Móda

Nejhorší tepláky pro starší dámy: nemáte jedny z těchto 5 i vy?

Nejhorší tepláky pro starší dámy: nemáte jedny z těchto 5 i vy?

Každá dáma chce vypadat elegantně a moderně, a to i v teplákách. Jaké tepláky jsou nejhorší, nelze určit úplně konkrétně, jelikož je takové označení ovlivněno subjektivním názorem a potřebami každé ženy. Existují ale jisté vlastnosti, které mají nejhorší tepláky pro starší dámy společné, a které vám pomohou se takovým svrškům vyhnout. 

1. Nevhodný střih

Nevhodným střihem máme na mysli tepláky, které jsou příliš těsné, nebo naopak příliš volné. Příliš těsné tepláky vás mohou škrtit a omezovat vás v pohybu. Volné tepláky vás zase mohou nutit neustále je upravovat. Také si dejte pozor na délku nohavic a výšku sedu. Příliš vysoký sed nebo krátké nohavice mohou vypadat velmi nevzhledně a mohou způsobovat nepohodlí. 

2. Špatný design

Dámy staršího věku by měly preferovat elegantní tepláky v zemitějších barvách, a to jednobarevné nebo s jemnými vzory. Ve výrazně barevných a nápadně vzorovaných teplácích byste mohla působit neestetickým dojmem, bláznivě a možná až dětinsky.

Běžící starší žena v teplákách.

3. Nekvalitní materiál

Není asi třeba příliš upozorňovat na to, že by tepláky měly být vyrobeny z kvalitního materiálu. Nejen, že takové tepláky vypadají lépe, ale také sají pot a na dotek jsou příjemné. Mezi nejhorší tepláky pro starší dámy určitě patří ty, které jsou vyrobené z materiálu, který dráždí pokožku, je nesavý a neprodyšný.

Dvě cvičící seniorky na karimatkách.

4. Nepřítomnost elastického pásu

Není snad nic horšího, než když se nemůžete pohnout, aniž byste si musela nadzvednout kalhoty, které vám neustále padají. S tím vám může pomoci elastický pás, který drží tepláky na svém místě a jehož nepřítomnost vám může pěkně znepříjemnit dobu, po kterou jste v teplácích oblečená.

5. Špatné provedení

Některé nejhorší tepláky pro starší dámy mohou obsahovat nedokonalé švy, které jsou tvořeny tvrdými nitěmi a jsou umístěny na špatných místech. Takové provedení může dráždit pokožku a způsobit řadu zdravotních potíží.