Už jste v kuchyni připravovali krůtí maso? Jestliže ano, tak už víte, že je sušší než maso kuřecí, a proto nesmíte jeho přípravu a zpracování podcenit. Přesto má však krůtí maso své benefity, díky kterým se vyplatí jej v kuchyni občas mít – jaké to jsou? A jaký je osvědčený a nejlepší recept na medailonky z krůtího masa pečené v troubě? Vše se dozvíte v tomto článku.
Krůtí maso zažene i deprese?
Mezi největší benefity krůtího masa patří ty, že má nízký obsah tuku (nižší než kuřecí maso) a především je krůtí tuk zdravější. Je vhodné při hubnutí a pro snížení vyššího cholesterolu. Konzumují ho sportovci i kosmonauti. Z toho důvodu, že krůtí maso obsahuje tryptofan, snižuje deprese, nespavost a pomáhá i s abstinenčními příznaky při odvykání kouření!
Krůtí medailonky zapečené v troubě s mozarellou, bramborovými chipsy a domácím dipem
Také milujete obědy z trouby, protože jsou rychlé na přípravu? Vše jen naházíte a navrstvíte do jednoho pekáčku a máte hotovo…
Co budete potřebovat na 4 porce?
- 4 krůtí prsní medailonky
- 1 balení koule mozarelly
- 4 větší brambory
- trochu másla a pár kapek olivového oleje
- koření: sůl, pepř
- domácí dip: 100 g zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 1 lžíce majonézy, sůl, bylinky dle chuti
Jaký bude postup pro přípravu krůtích medailonků a bramborových chipsů?
- Zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 stupňů.
- Krůtí prsní maso nakrájíme na 4 medailonky, které následně naklepeme.
- Poté medailonky okořeníme solí a pepřem a položíme na pečící papír.
- Na každý kus masa položíme tenký plátek másla (ten zajistí šťavnatost masa a předejdete tím vysušení) a na něj tenký plátek mozarelly.
- Vedle medailonků položíme plátky brambor, které jsme nakrájeli a předem promíchali v misce s olivovým olejem a solí.
- Pečeme asi 30 minut. Plátky brambor lehce přilnou k pečícímu papíru, proto poté při jejich vyndávání buďte opatrní.
- Během pečení si připravte domácí dip. Do menší misky vložte 100 g zakysané smetany, 3 stroužky utřeného česneku a lžíci majonézy. Dochuťte solí. Můžete přidat také najemno nasekanou pažitku nebo petržel.
- Dobrou chuť!