Recepty

Luxusní sladká tečka: tento dezert musíte zkusit

Luxusní sladká tečka: tento dezert musíte zkusit

Po nedělním obědě máte na něco ukrutnou chuť, ale jste již po víkendovém vaření tak vyčerpaná, že se vám nic nechce? Co si takhle dát skvělou kokosovou buchtu ala Raffaello, která je nejen super rychlá, ale také naprosto výborná! Většinu potřebných surovin budete mít určitě doma. Zvládnete ji upéct i se svými dětmi, které tím navíc zabavíte, tak jednoduchý recept je! Věřte, že až ji ochutnáte, bude rázem patřit mezi nejoblíbenější dezerty vaší rodiny. Podívejte se na dnešní hrníčkový recept.

Na tento dezert si připravte

  • 2 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva

Na posypku:

  • 1 hrnek kokosu
  • 0,5 hrnku moučkového cukru
  • 1 smetana ke šlehání

Jak postupovat

Vezměte si hlubší vyšší plech, který vymažte jakýmkoli tukem (máslo, olej) či jej vyložte pečícím papírem. Troubu si mezitím předehřejte na 180 °C. Poté smíchejte všechny suroviny na těsto, řádně zamíchejte a vlijte na plech.

Posypku vytvoříte velmi snadno, a to smícháním moučkového cukru s hrnkem kokosu. Touto vzniklou hmotou posypte těsto na plechu a vložte do trouby. Pečte zhruba 25-30 minut, ale buchtu hlídejte. Kokos by měl být lehce zlatavý.

Po vyndání z trouby zalijte ještě horkou buchtu šlehačkou. Vytvoří se naprosto neodolatelná krusta. Buchta pak zůstává dlouhou dobu vláčná. Garantujeme, že bude ze stolu mizet před očima.

Tip pro rodiče

Díky tomu že pečení tohoto dezertu opravdu není nijak náročné, můžete zapojit do práce i své děti. Nejen že rozvinete jejich schopnosti, ale vaše ratolesti budou rády, že vám mohou pomoci, a navíc budou mít radost, jak se vám společné dílo povedlo.