Recepty

3 Tipy na oblíbené kávové drinky s příchutí podzimu

3 Tipy na oblíbené kávové drinky s příchutí podzimu

Podzim s sebou přináší chladno, mlhavo a sychravo. Ledové kávě tak definitivně odzvonilo. Na jakých kávových drincích s příchutí podzimu si nyní můžeme pochutnat? Chladný podzim si vysloveně říká o hřejivé aromatické nápoje. Ty dochutí různé druhy koření.

Jaké koření použít pro přípravu chutných kávových nápojů?

Vhodnou volbou jsou skořice, badyán, hřebíček, muškátový oříšek nebo kardamon. Pokud chcete z koření získat co nejintenzivnější chuť, klidně jej rozdrťte v hmoždíři. Také je můžete rozemlít společně s kávou. Jaké drinky vykouzlit? Tady jsou naše tipy.

1. Perníkové latte zdobené šlehačkou

Tento jedinečný šálek kávy vykouzlí příjemnou atmosféru. Perníkové latte je hitem podzimní sezóny.

Suroviny pro přípravu:

  • 1 polévková lžíce sirupu Monin s perníkovou příchutí
  • 30 ml kvalitní kávy
  • šlehané mléko
  • šlehačka
  • koření – drcená skořice a badyán

Postup přípravy:

Připravte si hrníček nebo skleničku na nápoj. Na dno nalijte sirup, který zalijete horkou kávou a vyšlehaným mlékem. Na vrch přidejte šlehačku a posypte špetkou drceného koření. Chcete-li potěšit své blízké, použijte šablony na zdobení kávy.

2. Dýňové latte

Podzim s sebou přináší také sezónu dýní. Vykouzlete si z ní třeba dýňové latte. Jak na něj? Příprava není nijak složitá.

Suroviny pro přípravu:

  • espresso
  • 150 ml mléka
  • 3 lžíce dýňového sirupu
  • šlehačka
  • skořice mletá

Postup přípravy:

Do hrnku nebo sklenice, kam chcete připravit kávu, nalijte sirup. Ohřejte si mléko, které nalijete na sirup. Následně nalijte hotovou kávu. Tu dozdobte šlehačkou a posypejte špetkou skořice.

3. Vanilkové latte s pikantní příchutí

Vanilkové latte je oblíbená klasika. Můžete si ji však zpestřit pikantní příchutí.

Suroviny pro přípravu:

  • lusk kardamonu
  • tyčinka skořice
  • 0,5 vanilkového lusku
  • muškátový oříšek
  • mandlové mléko
  • hotová káva

Postup přípravy:

Do kastrůlku vlijte sklenici vody. Přidejte cukr dle chuti, kardamon, vanilkový lusk, muškátový oříšek a skořici. Směs zahřívejte dokud se cukr nerozpustí. Přelijte přes sítko a nechte vychladnout. Nalijte do hrnu nebo sklenice, kam budete připravovat kávu. Ohřejte mandlové mléko, připravte si kávu. Oboje vlijte do sklenice s připravenou směsí. Můžete dozdobit šlehačkou a posypat mletou skořicí.