Další

Jak na podzimní pleťovou rutinu: Zkuste tyto kroky k dokonalé pleti

Jak na podzimní pleťovou rutinu: Zkuste tyto kroky k dokonalé pleti

Podzim je ve znamení dynamických změn. Listy se barví a opadávají – příroda se po vyčerpávající létě připravuje na zimní odpočinek. Podobné je to i s naší pletí. Jak pleť po létě zregenerovat a připravit na zimu?

Podzimní skin minimalismus

Časově náročná pleťová rutina s mnoha přípravky už dávno není v kurzu. V módě je naopak skin minimalismus, čili trend kvalitních víceúčelových produktů pro co nejefektivnější péči. Jedná se například o pleťový krém, který v jediném kroku hydratuje, vyživuje, chrání pleť před UV zářením a zároveň zpomaluje proces stárnutí. Žádoucí je mít přirozeně zdravou, svěží a mladistvou pleť. Proto investujte více do kvalitní péče, než do dekorativní krycí kosmetiky.

Připravte svou pleť na zimu

Vlivem intenzivních slunečních paprsků bývá pleť po létě vyčerpaná a vysušená. Proto byste měla svou podzimní pleťovou rutinu zaměřit především na hydrataci, regeneraci a ochranu. Je velmi důležité, abyste svou pokožku pořádně posílila před nástupem chladného počasí a mrazů. Pořiďte si kvalitní hydratační a vyživující přípravky, od micelární vody, přes toner až po pleťové sérum a krém. V péči o pleť nezapomínejte také na svůj krk a dekolt.

Kroky ke krásné pleti

Svou podzimní rutinu začněte peelingem, abyste odstranila odumřelé buňky a nános mastnoty a SPF z letních krémů. Poté pleť vyživte krémem nebo sérem s vitamínem C, který podporuje tvorbu kolagenu. Kolagen je silný antioxidant, který pokožku chrání, regeneruje a podporuje její pevnost a pružnost. Vitamín C zároveň redukuje nežádoucí pigmentové skvrny. Následně pleť důkladně hydratujte krémem nebo sérem bohatým na antioxidanty, kyselinu hyaluronovou, peptidy, kokosový olej, bambucké máslo, hroznový olej, vitamín E… Při své rutině nevynechávejte ani přípravky s SPF 30+, protože i méně intenzivní podzimní slunce pleť poškozuje.

Podpořte svou kožní bariéru

Zařaďte do své pleťové rutiny také přípravky se zázračnými ceramidy. Ceramidy jsou lipidy přirozeně se vyskytující v naší kůži. Jejich funkcí je především podpora ochranné bariéry pokožky, udržení pokožky hydratované, předcházení stárnutí a snížení tvorby vrásek. Vlivem stárnutí se jejich množství snižuje a po čtyřicítce se prakticky přestávají tvořit. Ceramidy mají blahodárný vliv na suchou a citlivou pokožku nebo pokožku se sklony k akné a k ekzémům.