V mrazáku jste našla jahody a nevíte co s nimi? Pak vyzkoušejte náš recept na nepečený jahodový cheesecake, který je díky tvarohu plný bílkovin. Navíc je poměrně rychlý na přípravu, takže bude hotový raz dva.
Ingredience
Na sušenkový základ
- 1 a půl balení máslových sušenek (například Club sušenky)
- 125 g rozpuštěného másla
- Špetka soli
Náplň
- 350 g plnotučného tvarohu
- 150 g cukru krystal
- 1 lžička vanilkové extraktu (nebo použijte vanilkový cukr)
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 smetana ke šlehání (alespoň 33%)
Jahodová poleva
- 500 g mražených jahod
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 50 g cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy sušenkového základu
Sušenky rozmixujte na jemnou strouhanku. Můžete je rozbít také za pomoci válečku na těsto, ale výsledná struktura nebude tak jemná. Rozdrobené sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a špetkou soli, dokud všechny drobečky nebudou nasáklé máslem. Tuto směs pak lžičkou umačkejte na dno formy nebo plechu o velikosti cca 22×33. Poté vložte do lednice.
Postup přípravy náplně
Začněte nejprve šlehat tvaroh, dokud bude trochu nadýchaný. Postupně začněte přidávat cukr, vanilkový extrakt a citronovou šťávu, dokud nebude směs úplně hladká. Poté začněte pomalu přilévat šlehačku a šlehejte, dokud se nezačnou tvořit měkké vrcholky (přibližně 3 minuty). Poté náplň rovnoměrně rozprostřete na sušenkový základ a vložte znovu do lednice.
Postup přípravy jahodové polevy
Jahody vysypte do hrnce, přidejte cukr, citronovou šťávu a na mírném ohni provařte. Smíchejte lžíci kukuřičného škrobu s trochou vodu a nelijte jej k jahodám. Vařte přibližně dvě minuty, dokud jahodová poleva nezhoustne. Nechte ji chvíli vychladnout a nelijte na připravený cheesecake.
Podáváme
Tento nepečený cheesecake je nejlepší druhý den, ale pokud se vám už sbíhají sliny, můžete jej nakrojit bezpečně po 4 hodinách.