Recepty

Moučník z mražených jahod: dokonalý nepečený „cheesecake“

Moučník z mražených jahod: dokonalý nepečený „cheesecake“

V mrazáku jste našla jahody a nevíte co s nimi? Pak vyzkoušejte náš recept na nepečený jahodový cheesecake, který je díky tvarohu plný bílkovin. Navíc je poměrně rychlý na přípravu, takže bude hotový raz dva.

Ingredience

Na sušenkový základ

  • 1 a půl balení máslových sušenek (například Club sušenky)
  • 125 g rozpuštěného másla
  • Špetka soli

Náplň

  • 350 g plnotučného tvarohu
  • 150 g cukru krystal
  • 1 lžička vanilkové extraktu (nebo použijte vanilkový cukr)
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 smetana ke šlehání (alespoň 33%)

Jahodová poleva

  • 500 g mražených jahod
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy sušenkového základu

Sušenky rozmixujte na jemnou strouhanku. Můžete je rozbít také za pomoci válečku na těsto, ale výsledná struktura nebude tak jemná. Rozdrobené sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a špetkou soli, dokud všechny drobečky nebudou nasáklé máslem. Tuto směs pak lžičkou umačkejte na dno formy nebo plechu o velikosti cca 22×33. Poté vložte do lednice.

Postup přípravy náplně

Začněte nejprve šlehat tvaroh, dokud bude trochu nadýchaný. Postupně začněte přidávat cukr, vanilkový extrakt a citronovou šťávu, dokud nebude směs úplně hladká. Poté začněte pomalu přilévat šlehačku a šlehejte, dokud se nezačnou tvořit měkké vrcholky (přibližně 3 minuty). Poté náplň rovnoměrně rozprostřete na sušenkový základ a vložte znovu do lednice.

Postup přípravy jahodové polevy

Jahody vysypte do hrnce, přidejte cukr, citronovou šťávu a na mírném ohni provařte. Smíchejte lžíci kukuřičného škrobu s trochou vodu a nelijte jej k jahodám. Vařte přibližně dvě minuty, dokud jahodová poleva nezhoustne. Nechte ji chvíli vychladnout a nelijte na připravený cheesecake.

Podáváme

Tento nepečený cheesecake je nejlepší druhý den, ale pokud se vám už sbíhají sliny, můžete jej nakrojit bezpečně po 4 hodinách.