Recepty

5 zajímavých receptů dle Pohlreicha

5 zajímavých receptů dle Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich naučil ve svých televizních show vařit nejednoho profesionálního kuchaře. Teď naučí vařit i vás. Tady je 5 jeho receptů, které prostě musíte vyzkoušet. Tak šup do kuchyně, ať můžete vyzkoušet klasická jídla a vaření s tradičními surovinami trochu jinak.

Smažený sýr tak trochu jinak

Zapomeňte na eidam a kupte raději hermelín. S tím pak v kuchyni můžete provádět doslova zázraky. Stačí, když ho podélně rozkrojíte, řezné strany trochu naškrábete vidličkou a poté dovnitř vtlačíte připravenou směs (nakrájený česnek, sušená rajčata, rukolu). Takto připravený hermelín dejte na chvíli do lednice a potom obalte v klasickém trojobalu. Na pánvi rozpalte olej a opečte hermelín krátce na bocích i z obou stran. Poté vložte hermelín na 4 minuty do předehřáté trouby a je hotovo. Podávejte s bramborami.

Rychlé zapečené těstoviny

Těstoviny určitě zapékáte, ale pro jednou to zkuste podle receptu Zdeňka Pohlreicha. Uvařte těstoviny ve vodě podle návodu a mezitím na pánvi přiveďte k varu smetanu. Nastrouhejte do smetany ementál a rozpusťte ho. Poté do uvařené sýrové omáčky přidejte nakrájenou jarní cibulku a šunku. Přisypte uvařené těstoviny. Rozpalte troubu na na 200 °C, posypte těstoviny nastrouhaným parmezánem a zapékejte.

Kuřecí maso netradičně

Kupte kuřecí (nebo kachní) srdíčka a připravte je jako pochoutku. Jak na to? Nachystejte si marinádu z pokrájeného česneku, zázvoru, citronové šťávy, sójové omáčky a olivového oleje. Do této marinády srdíčka alespoň na 30 minut dejte. Poté je napíchejte na špízy a ogrilujte. Hotová srdíčka podávejte se salátem. (Můžete zakapat zbylou marinádou, kterou jste předtím krátce povařili.)

Eintopf. Jídlo z jednoho hrnce.

Nakrájejte a orestujte cibuli. Na kostky nakrájené hovězí maso osolte, opepřete, přidejte trochu hladké mouky a promíchejte, aby se obalilo. Poté přidejte maso k cibuli a opečte. Vše zalijte plechovkou loupaných rajčat a nechte asi hodinu dusit. Přidejte bobkový list, nakrájenou mrkev, červenou papriku a brambory. Povařte ještě asi 20 minut a můžete podávat.

Berlínský řízek

Máte rádi řízky? Pak je tohle recept pro vás. Vepřovou kýtu nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte a potřete po jedné straně kremžskou hořčicí smíchanou s křenem. Obalte v trojobalu. Řízky smažte zhruba 3 minuty z každé strany dozlatova. Podávejte s polníčkem.