Podzim s sebou přináší chladno, mlhavo a sychravo. Ledové kávě tak definitivně odzvonilo. Na jakých kávových drincích s příchutí podzimu si nyní můžeme pochutnat? Chladný podzim si vysloveně říká o hřejivé aromatické nápoje. Ty dochutí různé druhy koření.
Jaké koření použít pro přípravu chutných kávových nápojů?
Vhodnou volbou jsou skořice, badyán, hřebíček, muškátový oříšek nebo kardamon. Pokud chcete z koření získat co nejintenzivnější chuť, klidně jej rozdrťte v hmoždíři. Také je můžete rozemlít společně s kávou. Jaké drinky vykouzlit? Tady jsou naše tipy.
1. Perníkové latte zdobené šlehačkou
Tento jedinečný šálek kávy vykouzlí příjemnou atmosféru. Perníkové latte je hitem podzimní sezóny.
Suroviny pro přípravu:
- 1 polévková lžíce sirupu Monin s perníkovou příchutí
- 30 ml kvalitní kávy
- šlehané mléko
- šlehačka
- koření – drcená skořice a badyán
Postup přípravy:
Připravte si hrníček nebo skleničku na nápoj. Na dno nalijte sirup, který zalijete horkou kávou a vyšlehaným mlékem. Na vrch přidejte šlehačku a posypte špetkou drceného koření. Chcete-li potěšit své blízké, použijte šablony na zdobení kávy.
2. Dýňové latte
Podzim s sebou přináší také sezónu dýní. Vykouzlete si z ní třeba dýňové latte. Jak na něj? Příprava není nijak složitá.
Suroviny pro přípravu:
- espresso
- 150 ml mléka
- 3 lžíce dýňového sirupu
- šlehačka
- skořice mletá
Postup přípravy:
Do hrnku nebo sklenice, kam chcete připravit kávu, nalijte sirup. Ohřejte si mléko, které nalijete na sirup. Následně nalijte hotovou kávu. Tu dozdobte šlehačkou a posypejte špetkou skořice.
3. Vanilkové latte s pikantní příchutí
Vanilkové latte je oblíbená klasika. Můžete si ji však zpestřit pikantní příchutí.
Suroviny pro přípravu:
- lusk kardamonu
- tyčinka skořice
- 0,5 vanilkového lusku
- muškátový oříšek
- mandlové mléko
- hotová káva
Postup přípravy:
Do kastrůlku vlijte sklenici vody. Přidejte cukr dle chuti, kardamon, vanilkový lusk, muškátový oříšek a skořici. Směs zahřívejte dokud se cukr nerozpustí. Přelijte přes sítko a nechte vychladnout. Nalijte do hrnu nebo sklenice, kam budete připravovat kávu. Ohřejte mandlové mléko, připravte si kávu. Oboje vlijte do sklenice s připravenou směsí. Můžete dozdobit šlehačkou a posypat mletou skořicí.