Recepty

Výborná domácí tatarka: staňte se mistrem grilování roku 2024

Výborná domácí tatarka: staňte se mistrem grilování roku 2024

S postupným oteplováním jsou nepochybně spjaty grilovací sešlosti. K různým masům, ale také zelenině se výborně kromě jiných příloh hodí také tatarka. Dnes vám přinášíme recept na výbornou domácí tatarku. Jakmile ji jednou ochutnáte, po té kupované už nikdy nesáhnete.

Domácí majonéza

Základem každé dobré tatarky, jak jistě víte, je nepochybně majonéza. Pokud se z nějakého důvodu vyhýbáte kupované majonéze nebo chcete domácí tatarku zvládnout úplně sama, můžete si majonézu vyrobit sama doma.

Ingredience

  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 1 celé vejce
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Všechny uvedené ingredience dejte v uvedeném pořadí do vysoké nádoby.
  2. Do nádoby s ingrediencemi ponořte až na samé dno nádoby ponorný mixér a pusťte na plný výkon, ale nijak s ním zatím nehýbejte nahoru nebo dolů
  3. Během 5 sekund se začne vytvářet hustá majonéza. Pokud vám v nádobě zůstane pořád nějaký oddělený olej, opatrně zhruba o 0,5 cm ponorný mixér povytáhněte nahoru, dokud se všechen olej nezmění v majonézu.
  4. Majonézu dochuťte troškou octu, případně solí a pepřem.

Ingredience na domácí tatarku

  • 200 ml majonézy
  • 1 menší cibule
  • 3 nakládané okurky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 čajová lžička hořčice
  • Špetka cukru

Postup výroby domácí tatarky

  1. Menší cibulku nakrájejte co nejjemněji, osolte a opepřete a nechte 10-15 minut změknout.
  2. Zatímco měkne cibulka, nastrouhejte si nakládané okurky.
  3. Jakmile bude cibule měkká, přidejte k ní všechny ingredience tak, jak jsou uvedeny výše, a dobře promíchejte.
  4. Podle chuti přidejte ingredience, pokud máte rádi, můžete přidat také trochu worcestrové omáčky, ale není nutností.
  5. Dobře promíchejte, nechte půl hodinky odležet a můžete dle chuti servírovat k jakýmkoliv pokrmům.