Pokud patříte k milovnicím rohlíků, možná vás někdy napadlo, že nejsou příliš zdravé. Pokud ne, třeba je právě nyní ten správný čas zamyslet se nad tím, co vlastně jíte a pokusit se o zdravější stravování. Ne všechno pečivo je špatné, jen je důležité číst pozorně jeho složení. Toto obsahují ty nejhorší rohlíky, na které můžete v obchodě natrefit.
1. Mají vysoký obsah cukru
Rohlíky, které obsahují vysoké množství cukru, mohou negativně ovlivňovat hladinu cukru v krvi. Takové pečivo vás nutí přijímat nadměrné množství kalorií, což může vést k nabírání zbytečných kilogramů.
2. Neobsahují potřebné množství vlákniny
Rohlíky, které neobsahují dostatek vlákniny, mají nízkou nutriční hodnotu a můžete po nich mít rychle hlad. Tím pádem jich sníte mnohem víc, než jak by tomu bylo u výživnějšího pečiva. Právě tento proces může vést k přibírání na váze.
3. Obsahují příliš mnoho tuku
Nejhorší rohlíky poznáte také podle velkého množství tuku, který je v nich obsažený. Ten přispívá k nadbytečnému přijímání kalorií a vašemu následnému tloustnutí. Pokud držíte dietu, raději se pečivu vyhněte, nebo volte celozrnné, které vás zasytí na delší dobu a dodá vám potřebné množství živin.
4. Obsahují bílou mouku
Nejhorší rohlíky jsou klasické rohlíky, které pojídáme od dětství. Jsou totiž vyrobené z bílé mouky, která obsahuje nízký obsah vlákniny a má vysoký glykemický index, který způsobuje, že po jejich snědení budete mít rychle hlad. Bílá mouka může také negativně ovlivnit hladinu cukru v krvi. Obsahují-li navíc velké množství sodíků, mohou způsobit zdravotní komplikace těm, kteří jsou na sůl citliví.
5. Najdete v nich umělé přísady
V reklamách často najdete pečivo, u kterého jeho výrobce slibuje dlouhou trvanlivost. Ta je často způsobena přítomností konzervantů, které nejsou příliš zdravé. V rohlících můžete najít také umělá barviva nebo nejrůznější dochucovadla. Chcete-li se stravovat zdravěji, takovému pečivu se vyhněte a zvolte raději rohlíky vyrobené z přírodnějších ingrediencí.