Jaký čaj patří nebo nepatří mezi nejhorší černé čaje, závisí na individuálním vkusu každého z nás. Černé čaje se mohou lišit v chuti, vůni a také v kvalitě surovin, ze kterých byly vyrobeny. Důležitý je také postup zpracování a přidání umělých přísad, které mohou výrazně ovlivnit chuť konkrétního čaje. Co pro někoho může být přijatelné a oblíbené, to může jiný považovat za nejhorší. Připravili jsme pro vás 4 typy černých čajů, o kterých se dá obecně říci, že patří k těm méně oblíbeným.
1. Čaje Masala
Jedná se o indický druh černého čaje, jehož některé levné verze mohou obsahovat nekvalitní suroviny a přísady, které ještě více snižují kvalitu čaje a zhoršují jeho chuť.
2. Instantní čaje
Pokud si potrpíte na rychlou výrobu čaje, který je v sáčcích, můžete tím ošidit jen sama sebe. Ve srovnání s čajem, který je připravovaný z čerstvých lístků, mohou mít ty instantní o dost výraznější, až nepříjemnou a nevyváženou chuť.
3. Levné čaje
Nízká cena se zaručeně musí odrazit na kvalitě čaje. Právě kvalita čajových lístků je velmi špatná v levnějších výrobcích, které mohou mít hořkou chuť a mohou chutnat jednotvárně. Zainvestujte raději do prověřených značek, u kterých víte, jak a z čeho se daný čaj vyrábí.
4. Ochucené černé čaje
Mezi nejhorší černé čaje můžeme zařadit i ty, které jsou uměle dochucovány příchutěmi, jako je například ovoce, koření nebo bylinky. Takové čaje nejen, že mohou chutnat odpudivě, ale často byste ani nepoznali, že se jedná o černý čaj, na který jste se tak těšila.
Výše uvedené nejhorší černé čaje jsou jen stručným přehledem toho, s čím se při nákupu můžete setkat. Ve výsledku vždy záleží na vašich osobních preferencích, co se týká chuti, kvality a ceny produktu. Pokud si však chcete pochutnat na skutečně dobrém šálku černého čaje a navíc využít všech jeho účinků, doporučujeme vám dát si tu námahu a zjistit si, za jakých podmínek se právě váš oblíbený černý čaj vyrábí. Možná zjistíte, že můžete koupit jiný, chuťově lepší a kvalitnější.