Recepty

Co vařit celý týden? Tipy na rychlé a chutné recepty pro celou rodinu

Co vařit celý týden? Tipy na rychlé a chutné recepty pro celou rodinu

Určitě to moc dobře znáte. Celý týden jste v práci, ráno vstáváte ještě za tmy a za tmy se domů i vracíte. Rodina má ale každý večer hlad a vy taky. Co s tím? Tady jsou naše tipy na jednoduchá a chutná jídla, která zvládnete uvařit i po práci.

Pondělí: Těstoviny s cuketovou omáčkou

Vezměte cuketu a nastrouhejte ji na struhadle na plátky. Do pánve nalijte olivový olej a cuketu na něm osmažte. Přidejte sůl, sušený česnek a vše zalijte smetanou. Nechte chvíli povařit a nakonec přisypejte nastrouhaný parmezán. Omáčku podávejte s těstovinami.

Úterý: Slané palačinky

Palačinky jsou rychlé a snadné jídlo, které milují nejen děti. Udělat je můžete na sladko, ale k večeři se více hodí slaná varianta. Do mísy dejte hladkou mouku, vajíčko a mléko. Vše promíchejte, aby vzniklo tekuté těsto. Těsto pak pomocí naběračky nalívejte na pánev a na rozpáleném oleji smažte dozlatova. Nejprve z jedné strany, potom ze strany druhé.

Palačinky podávejte se sýrem, se šunkou, se salátem, rajčaty, tuňákem… Fantazii se meze nekladou.

Středa: Rychlé zeleninové rizoto

Podívejte se do lednice či do mrazáku a vyberte zeleninu podle vlastní chuti (použít můžete i houby). Zeleninu nakrájejte (nezapomeňte na cibuli) a na pánvi krátce orestujte. Přidejte papriku, kari a sůl, přilijte trochu vody a nechte podusit. Mezitím si uvařte rýži. Měkkou zeleninu smíchejte s uvařenou rýží. Rizoto je hotové. Podávejte posypané sýrem.

Čtvrtek: Česneková pomazánka

Jeden den v týdnu si odpusťte teplou večeři a servírujte pomazánku. Pokud má vaše rodina ráda česnek, doporučujeme pomazánku česnekovou. Jak na ni? Nastrouhejte sýr (například eidam) a smíchejte ho s trochu pomazánkového másla a bílého jogurtu. Přidejte sůl a česnek podle chuti a podávejte třeba s celozrnným pečivem.

Pátek: Vaječná omeleta

Rozehřejte na pánvi máslo a na něj vlijte směs ze dvou vajíček, nastrouhaného sýra, salámu, šunky a žampiónů. Použít můžete také jarní cibulku. Ještě než vajíčka začnete smažit, osolte je a opepřete. Omeletu osmažte, poté přehněte na půl a podávejte s pečivem a zeleninou.