Také již nevíte, co připravit k obědu čí k večeři? Přinášíme vám inspirace na chutné pokrmy.
Pondělí: Jablka smažená v těstíčku
Suroviny pro přípravu těstíčka:
- 3/4 hrnku mléka
- 7 lžic hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1 vejce
Suroviny smícháme a připravíme si těstíčko. Jablka rozkrájíme na měsíčky a zbavíme jádřince. Obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. Obalujeme ve skořicovém cukru.

Úterý: Cuketové hranolky
Suroviny pro přípravu marinády:
- olej
- citronová šťáva
- utřený česnek
Cuketu nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a polijeme připravenou marinádou. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme.
Podáváme s dipem – jogurt řeckého typu, česnek, sůl, pepř, čerstvá petrželka.

Středa: Kuřecí salát
Orestujeme malý celer na másle. Uvaříme kuřecí maso – nakrájíme na kousky do misky, přidáme restovaný celer, 1 jablko nakrájené na kostky, trochu citronové šťávy, 1 vejce uvařené na tvrdo a salát polníček. Lehce promícháme a vmícháme dresing – bílý jogurt, sůl, pepř, petrželka.
Jako přílohu můžeme použít čerstvé pečivo nebo opečené toasty.

Čtvrtek: Zapečená kuřecí prsa
Na kuřecích prsou uděláme zářezy. Do nich vložíme plátky anglické slaniny a plátkového sýra. Zalijeme směsí – kysaná smetana, majolka, sůl a česnek. Necháme zapékat.
Jako přílohu použijeme čerstvé pečivo, rýži nebo brambory.

Pátek: Tvarohové lívance
Suroviny pro přípravu těsta:
- 1 plnotučný tvaroh
- 2 vejce
- 2 dl mléka
- 15 dkg polohrubé mouky
- 1 lžička vanilkového cukru
- špetka prášku do pečiva
Lívance zdobíme marmeládou, povidly, kysanou smetanou smíchanou s rozmačkaným ovocem, sýrem cottage, čerstvým ovocem.

Sobota: Kuřecí maso pečené v jogurtové marinádě
Suroviny pro přípravu marinády:
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička soli
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, obalíme v marinádě a vyskládáme na plech s pečícím papírem. Pozvolna pečeme v troubě.
Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo, brambory nebo rýži.

Neděle: Kuřecí maso v sýrovém těstíčku
Suroviny pro přípravu těstíčka:
- 1 vejce
- strouhaná cihla
- sůl
- můžeme přidat jemně rozetřený česnek nebo bylinky dle chuti
Maso nakrájíme, naklepeme, obalíme v těstíčku a smažíme po obou stranách dozlatova.
Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo nebo brambory.
