Kdo by nemiloval asijskou kuchyni! Kromě toho, že nudle na jakýkoliv způsob jsou velmi chutným pokrmem, je uvařený během chvilky. Uvařte si nudle jako z čínského bistra doma a za pár korun!
Ingredience na 2 porce
Čínské nudle se dají vařit stylem „co dům dal“, zejména pokud jde o zeleninu, kterou v receptu použijete. Obecně jsou základními surovinami pro čínské nudle tyto:
- Nudle (vaječné, bezvaječné, rýžové dle chuti)
- 1 kuřecí prsní řízek
- Červená sladká paprika nebo kapie
- 1 mrkev
- Houby shiitake
- 1 menší cibule
- Kousek čínského zelí
- Světlá nebo tmavá sójová omáčka
- Vinný nebo rýžový ocet
- Sezamový olej
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- Jarní cibulka
Příprava
Tento recept uvaříte i s přípravou maximálně do 20 minut. Aby zelenina měla konzistenci na zkus, je nutné si všechnu zeleninu a kuřecí maso očistit a nakrájet.
Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a zalejte přibližně lžící sójové omáčky. Poté nakrájejte zeleninu na tlustší proužky a cibuli na půl měsíčky. Houby nakrájejte na proužky tenčí, protože tyto se dělají nejdéle.
Nudle
Tradiční čínské nudle jsou ty s obsahem vajíčka, nicméně pokud na chuť nebo z důvodu alergie preferujete jiné, pak si uvařte jiné. Postavte vodu na nudle dle vašich preferencí a uvařte je podle návodu.
Vaření
Na wok pánvi, která je hluboká, rozpalte sezamový olej a zprudka orestujte cibuli, přibližně po dobu 1 minuty. Poté přidejte mrkev a papriku a restujte zprudka další 2 minuty. Přidejte houby, případně zelí a restujte další minutu.
Po orestování zeleniny stáhněte plamen přibližně na půlku a přidejte připravené kuřecí maso. Restujte dále přibližně 3 minuty, dokud maso nebude měkké.
Přidejte uvařené nudle, ocet, cukr a další porci sójové omáčky. Všechny suroviny zprudka restujte přibližně 3 minuty.
Podávání
Takto připravené nudle podávejte posypané jarní cibulkou a vychutnávejte!