Recepty

Čínské nudle jako od Číňana: rychlý recept do 20 minut, který zvládne každý

Čínské nudle jako od Číňana: rychlý recept do 20 minut, který zvládne každý

Kdo by nemiloval asijskou kuchyni! Kromě toho, že nudle na jakýkoliv způsob jsou velmi chutným pokrmem, je uvařený během chvilky. Uvařte si nudle jako z čínského bistra doma a za pár korun!

Ingredience na 2 porce

Čínské nudle se dají vařit stylem „co dům dal“, zejména pokud jde o zeleninu, kterou v receptu použijete. Obecně jsou základními surovinami pro čínské nudle tyto:

  • Nudle (vaječné, bezvaječné, rýžové dle chuti)
  • 1 kuřecí prsní řízek
  • Červená sladká paprika nebo kapie
  • 1 mrkev
  • Houby shiitake
  • 1 menší cibule
  • Kousek čínského zelí
  • Světlá nebo tmavá sójová omáčka
  • Vinný nebo rýžový ocet
  • Sezamový olej
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • Jarní cibulka

Příprava

Tento recept uvaříte i s přípravou maximálně do 20 minut. Aby zelenina měla konzistenci na zkus, je nutné si všechnu zeleninu a kuřecí maso očistit a nakrájet.

Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a zalejte přibližně lžící sójové omáčky. Poté nakrájejte zeleninu na tlustší proužky a cibuli na půl měsíčky. Houby nakrájejte na proužky tenčí, protože tyto se dělají nejdéle.

Nudle

Tradiční čínské nudle jsou ty s obsahem vajíčka, nicméně pokud na chuť nebo z důvodu alergie preferujete jiné, pak si uvařte jiné. Postavte vodu na nudle dle vašich preferencí a uvařte je podle návodu.

Vaření

Na wok pánvi, která je hluboká, rozpalte sezamový olej a zprudka orestujte cibuli, přibližně po dobu 1 minuty. Poté přidejte mrkev a papriku a restujte zprudka další 2 minuty. Přidejte houby, případně zelí a restujte další minutu.

Po orestování zeleniny stáhněte plamen přibližně na půlku a přidejte připravené kuřecí maso. Restujte dále přibližně 3 minuty, dokud maso nebude měkké.

Přidejte uvařené nudle, ocet, cukr a další porci sójové omáčky. Všechny suroviny zprudka restujte přibližně 3 minuty.

Podávání

Takto připravené nudle podávejte posypané jarní cibulkou a vychutnávejte!