Recepty

Luxusní buchta: Dnešní recept, který si zamilujete

Luxusní buchta: Dnešní recept, který si zamilujete

Chcete okusit opravdový chuťový orgasmus? Vyzkoušejte vynikající řezy z ananasového korpusu s lahodným krémem a čokoládovo-ořechovým zdobením. Jejich název je tak trochu lechtivý, ale dokonale výstižný – jmenují se řezy orgasmus.

Řezy orgasmus

Základem této luxusní buchty na plech je vláčné ananasové těsto, které se pokrývá krémem z pomazánkového másla, tvarohu a vanilkového pudinku. Krém se ještě navrch zdobí mletými ořechy a čokoládovou polevou. Moučník je ideální volbou na neděli nebo jiné výjimečné příležitosti. Recept není na provedení obtížný, nicméně jeho příprava včetně pečení vám zabere asi 45 – 60 minut. Vaše práce se ale určitě vyplatí a po buchtě se jen zapráší!

Ingredience

Na těsto si připravíme:

  • 1 menší ananasový kompot
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vejce
  • kypřící prášek
  • špetku soli
  • pečícím papírem vyložený menší plech s vyšším okrajem, nebo zapékací formu

Na krém budeme potřebovat:

  • 200 g pomazánkového másla
  • 250 g tvarohu (někdo dává místo tvarohu jen dvojnásobné množství pomazánkového másla, ale tvaroh krém krásně odlehčí)
  • jeden kelímek hotového kupovaného vanilkového pudinku (ten, co má na vrchu kopeček šlehačky) 
  • vanilkový cukr
  • lžičku rumu (není nutné)

Na ozdobení si přichystáme:

  • půl hrnku mletých ořechů (nejlépe lískové)
  • čokoládovou polevu

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C. Ananasový kompot přelijeme do misky a celý včetně šťávy rozmixujeme do hladka. Přidáme vejce s cukrem a důkladně promícháme. 
  2. V další misce smísíme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. Obsahy obou misek smísíme v hladké těsto. Na hlubší plech s pečícím papírem přelijeme těsto. 
  3. Těsto dáme péct do trouby na cca 20 – 25 minut. Ke konci doby pečení zkontrolujeme špejlí, jestli je korpus upečený. Poté jej vyjmeme a necháme vychladnout.
  4. Mezitím si připravíme krém. V míse důkladně smícháme pomazánkové máslo, tvaroh, pudink, rum a vanilkový cukr. Krém nalijeme na korpus a rovnoměrně rozvrstvíme stěrkou.
  5. Nakonec buchtu posypeme ořechy a dozdodobíme cik-cak čokoládovou polevou (může být hotová nebo domácí z rozehřáté hořké čokolády a másla). Dobrou chuť!