KrásaVlasy

Zbavte se řídkých vlasů: Zázračné produkty, které opravdu fungují

Zbavte se řídkých vlasů: Zázračné produkty, které opravdu fungují

Trápí vás vypadávání a prořídlost vašich vlasů? Nezoufejte! Přinášíme vám několik užitečných rad a produktů, kterými vlasy posílíte a zahustíte. Možná budete velice překvapeni, že stačí opravdu málo.

Správná péče je základ

S jemnými vlasy musíte zacházet opatrně. Není tedy na místě, abyste je zbytečně stahovali do culíku či jinak drasticky upravovali. Chodit byste ani neměli s mokrými vlasy, protože ty se pak zbytečně lámou. Pokud se tedy neobejdete bez fénování, žehlení či kulmování, rozhodně nezapomeňte na přípravek pro ochranu vlasů proti teplu! Česat byste je měli zásadně za sucha.

Zvolte vhodný šampon

Podívejte se na do koupelny, které látky obsahuje váš šampon. S největší pravděpodobností v něm najdete sulfáty a parabeny, jenž vlasy oslabují. Zvolte tedy jiný přírodní produkt, který můžete používat na denní bázi. Vhodné jsou kopřivové, březové a jim podobné šampony.
Stejné pravidlo platí i u kondicionéru. Vlasům prospěje spíše ten s kokosovým olejem či aloe vera.
Pokuste se také vyhnout gelům, tužidlům a lakům na vlasy, které obsahují pro vlasy škodlivé látky.

Podpůrné přípravky

Nákupem správných přírodních produktů to však nekončí. Na jaře a na podzim je vhodné, zařadit vitamíny na vlasy. Vhodný a nejvíce rozšířený je kolagen, který příznivě působí také na nehty a celkový stav kůže.

Vlasům také prospějí nejrůznější séra či balzámy podporující jejich růst. Zázrakem dokáže být také ricinový olej, z kterého si velmi snadno můžete udělat domácí zábal. Stačí jej opatrně vmasírovat do vlhkých vlasů, nechat 10-15 minut působit a následně opláchnout vlažnou vodou.

Zaměřte se také na správnou životosprávu. Právě ta velmi ovlivňuje kvalitu a růst vlasů. Stres či nedostatek spánku jsou také podstatným faktorem. Důležité jsou zejména bílkoviny a proteiny ve stravě. Nezapomínejte tedy na maso, mléko a vejce. Vitamin A prospívá jak růstu vlasů, tak i zdraví pokožky. Mezi nejpopulárnější vitaminy patří Biotin, který zpevňuje křehkou strukturu vlasů.