Krása

3 tipy na zesvětlení zubů podle trendů 2023

3 tipy na zesvětlení zubů podle trendů 2023

Chcete letošní jaro oslnit zářivě bílým úsměvem? Naštěstí existuje mnoho různých způsobů, jak toho dosáhnout – od domácí přírodní pasty až po profesionální péči. Pojďme se podívat na tři hlavní způsoby zesvětlení chrupu podle nejnovějších trendů.

1. Domácí bělící směs z jahod a jedlé sody 

Nejsnažším a nejlevnějším způsobem zesvětlení zubní skloviny je pomocí domácích prostředků. Výsledek však nebývá tak výrazný a dlouhotrvající jako při profesionální péči. Mezi šetrné domácí postupy patří např. přírodní pasta z jahod a jedlé sody. Rozmačkejte pár jahod a pečlivě smíchejte se lžičkou jedlé sody za vzniku pastovité hmoty. Se vzniklou pastou si cca 2 minuty čistěte zuby. Poté si důkladně vypláchněte ústní dutinu. Kyselina jablečná obsažená v jahodách účinně odbourává skvrny a zbarvení na povrchu zubů, přičemž soda působí jako jemné abrazivo. 

2. Volně prodejné bělící proužky, pasty, žvýkačky,…

Jak jsou přípravky z drogerie účinné v porovnání s procedurou u specialisty? Na to odpověděli specialisté ze zubní kliniky Dentistry by Dery“Volně prodejné přípravky na bělení zubů používají stejné chemikálie jako profesionální přípravky na bělení zubů u zubaře. Rozdíl je v tom, že sady zakoupené v obchodě mají tyto chemikálie v mnohem nižších koncentracích, takže jsou méně účinné.“ Tradiční volbou jsou bělící pasty, přičemž stále populárnější jsou různé bělící proužky, kartáčky, žvýkačky, gely, pera, nebo ústní vody. Účinnost se velmi liší v závislosti na konkrétním produktu. Aktivní bělící látkou je zde většinou peroxid vodíku. Některé přípravky dokáží zesvětlit zuby až o tři odstíny a při pravidelném používání efekt přetrvá i několik týdnů.

3. Profesionální péče

Nejefektivnější a nejdlouhodobější výsledky poskytuje bělení u zubního specialisty. Další výhodou jsou zde používaná opatření, která chrání dásně před účinky bělících látek, což může být ideální volbou pro vlastníky citlivých dásní. „Metoda ordinačního bělení zubů využívá bělící roztok, který vybělí zuby. Toto řešení je velmi účinné a může přinést požadovaný výsledek po jedné návštěvě, během pouhých 30 – 60 minut,“ popisuje zákrok zubní klinika Edge Dental Houston. To však není všechno. Existují také jiné a modernější metody jako bělení pomocí LED světla nebo laserem. Tyto nové techniky jsou velmi účinné a dlouhotrvající (až několik měsíců).