Recenze

Nejhorší krémy pro seniorky: Výsledky testů z roku 2014

Nejhorší krémy pro seniorky: Výsledky testů z roku 2014

Ženy se od pradávna chtěly líbit a vždy se snažily udržet svěží a mladistvý vzhled co nejdéle. Zatímco dříve se používala čistě přírodní kosmetika, dnes jsou na trhu dostupné nejrůznější krémy i pro zralou pleť, které slibují zázraky. Co je ale jen marketingový tah a které krémy opravdu stojí za to?

Nejhorší krémy

Pleť na stáří ztrácí hydrataci a pevnost kvůli zásadně nižší tvorbě kolagenu. Které krémy v hydrataci zralé pleti podle hodnocení dTestu v roce 2014 neobstály?

  • RoC Retin-Ox Correxion
  • Yves Rocher Sérum Végétal3
  • Clinique Youth surge SPF 15
  • Dermacol Botocell

Nejčastějším problémem těchto produktů byla dle dTestu v roce 2014 právě nedostatečná hydratace pleti po nanesení nebo horší roztíratelnost. Ačkoliv všechny uvedené krémy měly pozitivní vliv na redukci vrásek, výsledky u některých byly oproti ostatním opravdu minimální. Je nutné poznamenat, že výsledky jsou z roku 2014 a výrobce mohl změnit složení.

Jak vybrat správně krém pro zralou pleť?

Pokud srovnáme ceny jednotlivých produktů, je zřejmé, že nejdražší nutně neznamená nejlepší. Při výběru se kromě účelu krému zaměřte také na to, zda neobsahuje také chemické látky, zejména parabeny, které vám mohou způsobit alergickou reakci.

Pokud zkoušíte nový krém na pleť, vždy jej naneste jen na část pleti a sledujte, jak reaguje vaše pokožka. Pokud svědí, pálí nebo projevuje známky zarudnutí, okamžitě jej z pleti sundejte.

Dobrý denní krém by měl obsahovat nejméně ochranu SPF 15, která vás ochrání před slunečními paprsky, a to i v zimě. Jako bonus pro zralou pleť doporučujeme krémy, které obsahují vitamin E nebo C a koenzym Q10, které mají vědecky prokázané pozitivní účinky proti stárnutí pleti, vyhlazení vrásek či zesvětlení pigmentových skvrn.

Nejlepší krémy

Zatímco výše uvedené krémy proti vráskám a hydrataci příliš dobré hodnocení neměly, podstatně lépe v rámci testování dTest dopadly následující produkty:

  • Lidl/Cien Day Cream Q10
  • Eucerin Hyaluron-filler
  • L’Oréal Revitalift
  • Nivea Q10 Plus proti vráskám
  • Vichy Liftactiv

Zdroj:

https://www.dtest.cz/clanek-3632/test-dennich-kremu-proti-vraskam-2014