Další

Nejlepší destinace pro dovolenou v lednu: Jak si užít začátek roku?

Nejlepší destinace pro dovolenou v lednu: Jak si užít začátek roku?

Vánoce a oslavy nového roku jsou za námi. Zima ještě zdaleka nekončí a vám se už zajídají zimní mrazíky? Není nic snazšího, než zimní splín zahnat někde pěkně v teple, u moře. Kam se vypravit v lednu a které destinace jsou ideální volbou?

Egypt

Egypt láká své návštěvníky na dokonale azurové moře, starobylé památky a služby spojené s all inclusive nabídkou. Vybrat si můžete destinace u Středozemního nebo Rudého moře. Obě oblasti vám mají co nabídnout. Kromě moře a pláží se můžete vypravit ke starobylým pyramidám, do údolí Nilu nebo do Luxoru.

Marsa Alam

Toto místo se pyšní kouzelným podmořským světem, rozlehlými plážemi posetými zlatavým pískem a velkým množstvím výletů. Hotely této oblasti patří mezi nejlepší egyptské destinace. Také je to dokonalý výchozí bod v případě, že chcete poznávat starobylou egyptskou historii.

Spojené arabské emiráty

Toto místo patří mezi nejvíce vyhledávané destinace. Láká na obrovské mrakodrapy, umělé ostrovy nebo pohádkové pláže. Samozřejmostí jsou pak luxusní resorty.

Abu Dhabi

Tento největší a nejbohatší emirát je velmi oblíbeným turistickým cílem. Místní resorty jako by byly vykouzlené z pohádky. Vyhřívat se můžete na dokonalých plážích, vypravit se můžete do zábavního parku nebo za historickými památkami.

Dubaj

Jedná se o nejproslulejší emirát, který láká návštěvníky nejen na dokonalé pláže, ale i na velmi chutnou gastronomii. Obdiv zaslouží i místní stavby, obrovská nákupní centra, ostrovy různých tvarů vytvořené uměle nebo netradiční zábavní parky.

Maledivy

Tyto nádherné ostrovy vás uchvátí svými dokonale upravenými plážemi, bohatým podmořským životem a samozřejmě neotřelými hotelovými resorty. Souostroví patří mezi velmi luxusní dovolenkové destinace. Vyhledávané jsou místní teplé vody Indického oceánu, bujará vegetace a pohostinná atmosféra. Rozhodně si nenechte ujít metropoli Malé.

Srí Lanka

Tato destinace je velmi vlídná. Čeká zde na vás obrovské množství nezapomenutelných zážitků. Navštívit můžete místní pratsaré chrámy, starobylé pevnosti, safari nebo deštné pralesy. Čekají tu na vás nedotčené pláže, které se vinou podél celého ostrova.