Recenze

Nejlepší káva ze supermarketu: kupujete jednu z těchto 3 také?

Nejlepší káva ze supermarketu: kupujete jednu z těchto 3 také?

Instantní káva se stala nedocenitelným společníkem pro ty, kteří potřebují rychlé a pohodlné řešení své kávové chuti. V dnešní uspěchané době, kde čas často hraje klíčovou roli, nabízí instantní káva jednoduchost a okamžitou přípravu. V tomto článku se zaměříme na tři nejlepší instantní kávy, které lze zakoupit v supermarketu. Vycházeli jsme z hodnocení dTestu.

Nejlepší káva ze supermarketu – kritéria pro výběr

Při hledání nejlepší instantní kávy ze supermarketu je důležité brát v úvahu několik klíčových kritérií, která zajistí kvalitní a uspokojivou chuť. Prvním faktorem je samotný typ instantní kávy, zda je to rozpustný prášek nebo kávové krystalky. Dále je důležité zkoumat původ kávy a kvalitu zrn, která tvoří základ instantní směsi. Při výběru je rozhodující i stupeň pražení, který ovlivňuje charakter a intenzitu chuti. Cena hraje samozřejmě také roli, a to v souladu s očekávanou kvalitou.

Při výběru instantní kávy je klíčové zaměřit se na etiketu, kde naleznete informace o výchozí surovině. 100% rozpustná káva nebo pražená rozpustná 100% káva jsou jasnými indikátory, že se jedná o čistou kávu. Pokud jsou přidány další kávoviny, musí být toto uvedeno ve složení, a v takovém případě nemůže být produkt označen jako instantní. Buďte obezřetní, pokud na přední straně obalu naleznete upravené obchodní názvy typu „Cafe“ nebo „Kávička“, což může značit přítomnost kávovin. Nejlepší je zjistit pravdivost ze složení.

Nejlepší káva ze supermarketu dle dTestu

Odborníci z platformy dTest testují speciálními tyto jednotlivé parametry – barvu, vůni, chuť a celkový dojem z produktu. Tyto kávy, které běžně seženete v supermarketech vyšly v testech jako nejlepší.

Název produktuÚspěšnost
L’OR Classique71 %
Billa/Clever Gold70 %
Tesco Gold68 %

Nejhorší káva ze supermarketu dle dTestu

Naopak instantní kávy, které v dTestu byly nejméně úspěšné jsou tyto:

Název produktuÚspěšnost
Lidl/Bellarom Gold21 %
Dallmayr Gold23 %
Jacobs Velvet37 %

Zdroje:

https://www.dtest.cz/test/dallmayr-gold/61067?order-by=1&order-dir=2

https://www.dtest.cz/test/lidl-bellarom-gold/61068?order-by=1&order-dir=2

https://www.dtest.cz/test/jacobs-velvet/61066?order-by=1&order-dir=2

https://www.dtest.cz/test/tesco-gold/61059?order-by=1&order-dir=2

https://www.dtest.cz/test/billa-clever-gold/61058?order-by=1&order-dir=2

https://www.dtest.cz/test/l-or-classique/61057?order-by=1&order-dir=2