Krása a módaVlasy

Nejmodernější účesy pro listopad 2023: Inspirujte se

Nejmodernější účesy pro listopad 2023: Inspirujte se

Podzimní období se obvykle nese ve znamení změn vzhledu i stylu, který by se měl přizpůsobit nadcházejícímu chladnému období. Řada žen právě v tomto čase přistupuje také k radikálním změnám účesu, a to jednak proto, že je mnohem obtížnější udržet tvar účesu v sychravém podzimním počasí, jednak kvůli zhoršující se kvalitě vlasů, s níž se na podzim často potýkáme. Prostřihy a vhodná péče vám tak pomohou podpořit obnovu vlasů a nalézt takový styling, který neporuší vítr ani nošení čepic či klobouků. Na jaké účesy se tedy zaměřit o letošním podzimu?

Moderní účesy letošního podzimu

Stejně jako v oblasti oblečení či obuvi se módní trendy vrací ke znovuobjevování osmdesátých let, i moderní účesy mají tento zvláštní nádech, jsou však výrazně poznamenány vývojem a zvláštními technikami, jež pomáhají vlasy udržovat zdravé. Také z toho důvodu se setkáváme spíše s variacemi na tyto účesy (a to včetně klasické trvalé ondulace), ovšem v moderním pojetí. Renesanci osmdesátkových účesů pak doplňují moderní úpravy dlouhých, polodlouhých i krátkých vlasů zaměřené především na speciální probarvení či sestříhání.

Shag a wolf cut

Hlavními zástupci zmodernizovaných osmdesátkových účesů pro letošní podzim jsou polodlouhé střihy vycházející z klasického účesu mullet. Jedná se o zvláštní střih zaměřený na zvětšení objemu prostřednictvím vrstvení a variabilní délky pramenů. Tyto účesy standardně nevyužívají barevné efekty a většinou jsou určeny buď pro klasické tmavší odstíny, nebo ostrou blond.

Dlouhé a polodlouhé účesy

Pokud rády nosíte delší nebo polodlouhé účesy, velmi moderní jsou velké vlny a barevné efekty. Zaměřit se můžete na obrácené ombré nebo barvení balayage či contouring, tedy prosvětlování tmavých odstínů přechodem světlých barev. Tento typ barvení je velmi vhodný také pro zvláštní barvy, jako jsou modrá či růžová, které jsou rovněž velmi aktuální.

Krátké až velmi krátké vlasy

Velmi krátkým účesům dávají vzhledem k jejich nízkým nárokům na úpravu přednost především starší ženy, nejsou však výjimkou ani u mladších ročníků. Mezi ty nejoblíbenější patří účesy garcon a pixie cut, které lze velmi dobře kombinovat s odstíny šedé nebo blond či melíru pro zvětšení objemu.