Vlasy

Dlouhé sestříhané vlasy: 3 důvody, proč je nenechat v jedné délce

Dlouhé sestříhané vlasy: 3 důvody, proč je nenechat v jedné délce

S dlouhými vlasy se pojí pořekadlo – dlouhé vlasy, krátký rozum. Kdy a proč vzniklo se už nejspíš nedozvíme, pravděpodobně ale pochází z doby, kdy se na ženy pohlíželo jako na méněcenné. Přišla ale ženská emancipace a dnes jsou ženy i jaderními fyzičkami, lékařkami či advokátkami. A klidně mohou mít na hlavě dlouhé vlasy, protože ty nemají na jejich rozum žádný vliv. Jak se o dlouhé vlasy starat a kdy je vhodné mít dlouhé sestříhané vlasy?

Krásné dlouhé vlasy

Pyšníte-li se krásnými dlouhými vlasy, lze vám jen blahopřát. Bohužel každá žena si je dovolit nemůže. Některá má vlasy příliš jemné a řídké a je pro ni lepší volit krátký účes. Dlouhé vlasy vyžadují více péče, ta je náročnější a pracnější.

A pochopitelně také dražší, protože na ně spotřebujete větší množství kosmetických prostředků. V některých případech jsou vhodnější sestříhané dlouhé vlasy, protože účes působí odlehčeněji, vzdušněji a ležérněji.

Jaký střih volit pro dlouhé sestříhané vlasy

Účes z dlouhých vlasů dorostlých do stejné délky vyžaduje, aby vlasy byly zdravé a silné. V opačném případě nepůsobí nejlépe. Jestliže se vám vlasy štěpí a lámou nebo máte příliš těžké a husté vlasy, můžete před tím, než je zcela nakrátko ostříháte, nechat postupně sestříhat:

  • Shag – je sestříhaný účes pro polodlouhé až dlouhé vlasy, kdy se jsou prameny zkráceny tak, aby byly viditelné jednotlivé stupně. Pomocí stylingu a fénu pak účes vytvarujete do požadovaného tvaru.
  • Nechte si ostříhat ofinu – dlouhé vlasy s ofinou vypadají velmi dobře a změní vzhled obličeje. Mnohdy žena omládne, protože ofina působí rozverněji.
  • Sestříhejte i vlnité a kudrnaté vlasy – jestliže chcete zachovat vzhled kudrnatých vlasů, prospěje jim postupné sestříhání, které zvýrazní přirozené vlny.

Výhody dlouhých sestříhaných vlasů

Jednou z výhod dlouhých sestříhaných vlasů je to, že je ozdravíte a vlasy budou vypadat lépe a bohatěji. Sestřih je vhodné udělat na léto, kdy jsou teplé dny. V takových dlouhých vlasech vám nebude moc horko jako v těch, jež jsou ostřihané na stejnou délku. A nebudete muset situaci řešit stahováním vlasů do ohonu.