Další

Zářijové nápady na společné aktivity s partnerem

Zářijové nápady na společné aktivity s partnerem

Poslední letní měsíc je skvělou příležitostí prožít krásné chvíle při společných aktivitách s partnerem. V dnešním článku vám nabídneme několik tipů na zajímavé aktivity. Na své si přijdou milovníci přírody, pohybu, zábavy i domácí pohody.

Do romantické přírody

Máte s partnerem rádi turistiku a přírodu? Navštivte Prachovské skály v Českém ráji, které jsou krásné po celý rok, ale v září jsou doslova kouzelné. Čekají tu na vás dva turistické okruhy různých náročností s řadou skalních útvarů, vyhlídek a malebných zákoutí. 

Období na přelomu léta a podzimu přímo vybízí k houbaření. Pokud už vás okolí vaší rodné vísky omrzelo, prozkoumejte některý z osvědčených houbařských rájů. Výběr je široký – Brdy, Šumava, Krkonoše, Vysočina či Beskydy.

Trochu pohybu neuškodí

Pro sportovněji založené páry nabízí září poslední možnost užít si letní počasí při cyklistice. V okolí Bystřice pod Pernštejnem naleznete deset oblíbených okružních tras, které se nazývají Zubří stezky

Další vyhledávanou cyklostezkou je naučná trasa Po stopách českých králů na Berounsku. Trasa vede přes Beroun, hrady Točník, Karlštejn a Nižbor a je lemována naučnými tabulemi s lokálními zajímavostmi.

V září nejen za vínem

Září nabízí mnoho příležitostí vyrazit společně za zábavou a kulturou. Od začátku až do konce měsíce se v různých vinařských oblastech konají vinařské akce v duchu vinobraní. Na akcích si můžete mimo jiné vychutnat degustace vín a burčáků. 

Pokud víno není nic pro vás, možná vás nadechneme dalším tipem. Od 19. až do 23. září se na výstavišti PVA EXPO PRAHA koná 19. veletrh nábytku, interiérů a bytového designu. Jedná se o největší veletrh svého druhu u nás.

Když venku prší

Přestože je září typické pěkným počasím s relativně malým množství srážek, je dobré počítat i s opakem. V takovém případě si uvařte společně s partnerem luxusní večeři, kterou doplníte kvalitním vínem. V zábavě pokračujte společenskou hrou pro dva (Krycí jména, Scrabbles, Mozkovna) nebo shlédnutím oblíbeného filmu. Další možností je pustit se do plánování společných výletů na další dny, až se počasí umoudří. Jestliže vás takové plánování baví, můžete popřemýšlet také nad dovolenou na příští rok.