Další

Podzimní účesy pro řídké vlasy v roce 2023: Tyto tipy musíte vyzkoušet!

Podzimní účesy pro řídké vlasy v roce 2023: Tyto tipy musíte vyzkoušet!

Důvodem pro řídké vlasy je jejich vypadávání. Jaké jsou příčiny vypadávání vlasů? U žen je to především kolísání hormonální hladiny nebo menopauza. Negativní vliv má i stres, nedostatek kolagenu, vitamínů či minerálů. Mezi časté příčiny patří také onemocnění spojované se štítnou žlázou nebo některé autoimunitní choroby.

Jaké účesy zvolit na podzim pro řídké vlasy?

I když máte vlasy jemné nebo řídké, nemusíte si nechat vytvořit pouze účes z krátkých vlasů. Důležitá je především preciznost střihu. Dovolit si můžete třeba bob, mikádo ve střední délce nebo třeba pixie. Chcete-li si nechat narůst dlouhé vlasy, nechejte je sestříhat do jedné délky.

Střihy pro krátké vlasy

Dáváte-li přednost krátkým vlasům, pak je ideální volbou elegantní bob či kratší lob. Tyto střihy přidají vlasům na objemu a jsou dokonale variabilní. Vlasy můžete jemně zvlnit a vytvoříte tak romantický look. Také se dají snadno vyfoukat pomocí kulatého kartáče. Další možností je full pixie – v zadní části kratší, po stranách malinko delší. Má krátkou ofinu. Volte takový styl, který bude mít minimální vrstvení. Jen tak vytvoříte větší objem. Tento účes nepotřebuje žádnou speciální údržbu.

Střihy pro polodlouhé vlasy

V tomto případě volte mikádo či delší lob. Mikádo by mělo mít střední délku a sestřih do jemných vrstev. Pokud jej jemně zvlníte, vytvoříte ležérní účes.

Střihy pro dlouhé vlasy

Nechcete-li se vzdát dlouhých vlasů, pak volte střih, který bude zarovnaný do jedné délky. Jen tak budou řídké vlasy působit bohatším dojmem. Díky tomu získáte upravený účes.

Jaké zvolit stylingové přípravky pro řídké vlasy?

Ať už hledáte vhodný šampon nebo kondicionér, sáhněte do nabídky produktů určených pro objem a posílení vlasů. Pro řídké vlasy jsou k dostání různé vlasové spreje, mléka na vlasy, séra nebo emulze. Vlasové přípravky určené k péči pro jemné a řídké vlasy nabízejí unikátní složení. To má za úkol vlasy posílit, nezatěžovat je a dodat jim objem. Pro úpravu a styling jsou dobrou volbou pudry na vlasy nebo pěnová tužidla. Pozor si dejte na hutné vlasové krémy, silné gely nebo vlasové oleje.