Další

Zářijové rutiny, které vás nabijí energií: 5 tipů které musíte vyzkoušet!

Zářijové rutiny, které vás nabijí energií: 5 tipů které musíte vyzkoušet!

Po létě plném tropických nocí, rodinných oslav i výletů se můžete cítit vyčerpaná. Září je naštěstí ideálním obdobím pro osvojení si nových návyků, které vám “dobijí baterky”. Které rutinní činnosti jsou skvělými životabudiči?

Naučte se snídat

K snídani jen rychlý šálek kávy a když nestíháte tak ani to? Pokud se během dne cítíte vyčerpaná, vaše ranní rutina by měla vypadat jinak. Odborníci se shodují, že na bílkoviny bohatá snídaně stimuluje činnost mozku a snižuje pozdější chutě na sladké. Vhodná snídaně vám kromě dodání energie může také pomoci zhubnout.

Zaveďte doma společnou snídani

Hodně pijte

Podzim kvůli svému chladnějšímu počasí svádí ke snížení přísunu tekutin. To je ale chyba, která může způsobit, že budete unavená, pomalá a možná vás bude i bolet hlava. Pořiďte si opakovatelně plnitelnou lahev, kterou budete všude nosit s sebou a neustále ji doplňovat čerstvou vodou. Pokud nechcete celý den pít jen vodu, zpestřete si dopoledne kvalitním zeleným čajem. Kromě toho, že vás v něm obsažený kofein vás příjemně nabudí, obohatíte své tělo o velkou dávku antioxidantů.

Stačí pár cviků

Odborné studie ukazují, že fyzická aktivita zvyšuje kognitivní schopnosti a vyplavuje endorfiny – hormony které zlepšují náladu a zvyšují hladinu energie. Hned po probuzení (nebo kdykoliv během dne, když se cítíte vyčerpaná) si proto udělejte 10 dřepů, kliků nebo pár sestav Pozdrav slunci. Okamžitě tak zvýšíte prokrvení mozku, což vám pomůže zůstat ve střehu.

Domácí cvičení pro ženy

Večer si užívejte klidu

Stres je častou příčinou nekvalitního spánku a únavy. Zkuste proto 2 – 3 hodiny před spaním pustit z hlavy veškeré starosti a myšlenky na práci. Vhodnou metodou vytěsnění negativních pocitů je meditace. Alespoň 30 minut před spaním omezte na minimum používání svého smartphonu nebo počítače, který vyzařuje rušivé modré světlo. Díky těmto návykům bude vaše usínání rychlejší, spánek kvalitnější a ráno budete plná energie. 

Pomoc z Indie

Indická přírodní medicína Ajurvéda si s únavou umí poradit po svém. Tisíce let zná tajemství “koňské síly” v podobě Ašvagandu, výtažku z kořene indického ženšenu. Tento úžasný přípravek při každodenním užívání povzbuzuje, pomáhá zvládat stres, zlepšuje odolnost organismu a údajně slouží i jako afrodiziakum.