KrásaKrása a módaVlasy

Letní střih dle tvaru obličeje: Jaký zvolit pro konec léta?

Letní střih dle tvaru obličeje: Jaký zvolit pro konec léta?

I ke konci léta můžete být sexy a šik. Velkou roli hraje vhodně zvolený střih vlasů. Ideální je zvolíte-li takový, který bude lichotit vašemu tvaru obličeje. Jaké střihy jsou tedy pro jednotlivé tvary ideální volbou?

Kulatý tvar obličeje

Tento obličej disponuje jemně zakřivenými rysy a kulatou bradou. Ta je, společně s čelem, celkem široká a tváře jsou také poněkud širší. U tohoto tvaru obličeje je potřeba jej opticky protáhnout a zúžit.

Na jaké střihy vlasů se zaměřit? Vhodnou volbou je mikádo v délce pod bradu, ale i kratší, také sestřihy, které mají ofinu. Vlasy nechte postupně sestříhat po délku ramen. Slušet vám budou i vlasy vlnité. Vlny můžete vykouzlit pomocí kulmy. Máte-li delší vlasy, pak vyzkoušejte klasický drdol a ofinu bokem. Vlasy klidně mohou zasahovat částečně do obličeje, díky tomu zakryjí širší lícní kosti.

Pozor si dejte na střihy krátké, které jsou vytvořené s geometrickou přesností.

Hranatý tvar obličeje

Hranatý obličej je široký, s výraznými čelistmi a ostrými liniemi. Ty je potřeba zjemnit. Tváře i čelo jsou také širší.

Mezi střihy, které tomuto tvaru sluší, patří dlouhé a rovné, postupně sestříhané. Vhodná jsou také šikmá mikáda. Chybu neuděláte ani se střihem asymetrickým. Vyzkoušejte vlny. Pro delší vlasy volte vyčasená účesy s uhlazeným culíkem nebo drdolem.

Vyhněte se účesům, které mají rovné ofiny nebo jsou ve stylu mikáda jedné délky.

Oválný tvar obličeje

Je to obdoba tvaru hranatého, jen ve větší délce. Brada i čelo mají obdobnou šířku. Čelisti jsou méně výrazné. Tvar je celkem vyvážený.

U tohoto tvaru obličeje je výhodou, že k němu ladí téměř jakýkoli střih vlasů. Zkuste si najít takový, ve kterém se budete cítit dobře. Pokud jste majitelkou výraznějších lícních kostí, nechte si vykouzlit šikmé mikádo, které je zvýrazní. Pozornost k pěkným očím přivede ofina. Potřebujete obličej mírně rozšířit? Vyzkoušejte střihy jemně vrtstvené.

Srdcovitý tvar obličeje

Charakteristické pro tento tvar jsou široké čelo a úzká brada tvarovaná do špičky. Lícní kosti jsou v šířce čela.

Potřebujete odvést pozornost od špičaté brady? To umožní ofina střižená do strany nebo ofina v délce pod obočí. Delší vlasy můžete vyčesat nahoru a vykouzlit jim větší objem. Čelo opticky zmenší culík. Chybu neuděláte ani s vlnami.