KrásaKrása a móda

Jak vypadat mladší v létě

Jak vypadat mladší v létě

Vypadat mladší je v dnešní době synonymum pro krásný vzhled. Nejde však o to mít navěky vizáž dvacítky, ale stárnout s grácií a udržet si svěží vzhled v každém věku. Léto je obdobím zábavy i vytouženého odpočinku v podobě dovolených. Jak v tomto období vypadat svěže a co nejpřirozeněji?

Bez SPF ani krok

Klíčovým prvkem pro letní stárnutí s půvabem je SPF. Poškození UV zářením urychluje proces stárnutí u každé z nás nehledě na věk či typ pleti. Zvyšuje se tvorba vrásek a nevzhledné pigmentace. Aby vaše pleť vypadala svěže nejen v průběhu léta, ale i v následujících měsících, použijte ochranný krém s vysokým SPF kdykoliv opustíte stín svého domova. Nezapomínejte chránit také své vlasy pomocí stylového klobouku a oči módními slunečními brýlemi.

Proti spálení používejte opalovací krém a vhodný oděv

Hydratace zvnějšku i zevnitř

Hydratace pleti speciálními krémy a pravidelný pitný režim by měly být samozřejmostí během celého roku. V parných letních dnech si dopřejte navíc skleničku vody za každou půlhodinu strávenou na sluníčku. Kamkoliv půjdete, ať to bude do města na nákupy nebo na procházku do přírody, vemte si s sebou láhev s pitím. Preferujte obyčejnou vodu, kterou si ochutíte citronem nebo čerstvými bylinkami ze zahrádky. 

Vydatná porce vitamínu C

A nemusí být jen v podobě domácí citronády! Vitamín C má úžasný vliv na podporu produkce kolagenu a elastinu. Obě tyto látky zajišťují pevnost a pružnost naší pokožky. Pokud je jich málo, pleť ochabuje a objevují se vrásky. Vyhněte se ale natírání citronové šťávy přímo na pokožku. Kyselá tekutina dráždí kůži a citlivost vitamínu C na světlo může způsobit popáleniny. Dejte proto přednost stabilním formám vitamínu v regeneračních sérech. Přípravky používejte ráno i večer.

Mladší díky jemnému líčení

Léto si vyžaduje přirozenost. Neuzavírejte proto svoji pleť pod mnoha vrstvami make-upu a nechte ji volně dýchat. Zakryjte pouze problematické partie lehkými krycími bázemi nebo korektorem a raději se zaměřte na kvalitní péči o pleť v oblastech, kde máte pigmentaci nebo zarudnutí. Mladistvého vzhledu docílíte díky rtěnce v přírodní barvě, která dodá plnost vašim rtům. Jasný pohled vám zajistí natočení řas před aplikací řasenky a volba světlejšího očního líčení. Zkuste vyměnit černou tužku na oči za hnědou, modrou nebo šedou.