KrásaKrása a móda

Jak působit mladší? Máme 3 tipy

Jak působit mladší? Máme 3 tipy

Docílit mladistvé vizáže lze rychle a snadno, a to i bez drahých zákroků estetické medicíny. Mocnou kouzelnicí je v tomto případě móda. Vhodně zvolený outfit a pečlivě vybrané doplňky vám pomohou omládnout až o celou dekádu. Na které tři oblasti se zaměřit?

Podprsenka v hlavní roli

Určitě už jste si ve svém okolí všimla, jak si některé ženy zbytečně přidávají roky i kila neforemným oblečením. Aby vaše postava vypadala mladistvě, měla by působit pevně, žensky tvarovaně a svěže.

Základem pro pěkně tvarovanou postavu je volba dobře padnoucí podprsenky. V takovém kousku se budete cítit pohodlně a sebevědomě. Díky tomu budete držet tělo vzpřímeně, čímž budete působit opticky vyšší, štíhlejší a mladší. Pokud máte, čím se pochlubit, nebojte se ukázat svůj dekolt. Decentní výstřih do V lichotí každé ženě a působí velmi šmrncovně.

Ukažte své křivky

Oblečení vybírejte velmi pečlivě, aby vám skvěle padlo, zvýraznilo vaši postavu a opticky nepřidávalo kila navíc. Nepadnoucí kousky pytlovitého střihu, příliš nařasené halenky a široké vytahané kousky rovnou vyhoďte.

Volte kalhoty do pasu, pouzdrové sukně a zavinovací šaty, které skryjí nedostatky a naopak zvýrazní pas. Volnější tuniky nebo šaty můžete chytře doplnit páskem, který krásně definuje pas. 

Pokud zvolíte širší kalhoty, jako jsou například módní culottes či palazzo, doplňte je přiléhavým topem. Naopak oversized košili vyvažte úzkým spodním dílem. K mladistvějšímu a štíhlejšímu vzhledu vám pomůže také stylová bunda v kratším a vypasovaném střihu.

Vsaďte na doplňky a barvy

Mnoho žen v pozdějším věku preferuje černou a tmavé odstíny v domnění, že budou vypadat štíhleji. Místo toho se ale zbytečně dělají starší. Omlazující efekt mají světlejší a jasné barvy, která vás outfit rozzáří. Skvěle fungují stylové barevné kabelky, pestré šátky nebo výrazné šperky, například v podobě delšího náhrdelníku. 

Mladistvý šmrnc vám jistě přidají barvy letošní sezóny. Jsou jimi zářící růžová, odstíny žluté, oranžově červené a zelené. Perfektní je také nadčasová a univerzální bílá, která rozsvítí každý outfit. Upřednostněte jemnější vzory před těmi velkými a pestrými.

Investujte do pohodlné a zároveň elegantní obuvi. Nevzhlednou zdravotní obuv vyměňte za stylové tenisky, espadrilky na nízké platformě nebo komfortní pantofle Birkenstock. Pozor si dejte na přehnaně ozdobné a lesklé prvky na obuvi, které působí nevkusně.