KrásaKrása a módaVlasy

Letní účesy pro starší dámy

Letní účesy pro starší dámy

S přibývajícím věkem není tak snadné vypadat svěže a mladě, a proto je mnoho žen nuceno používat nejrůznější triky. Některé vypínají pleť, jiné vedou aktivní a zdravý životní styl, ale všechny věnují zvláštní pozornost vlasům, stylingu a samotnému účesu. V tomto článku se s vámi dnes podělíme o to, jaké účesy budou letošní léto trendy.

Pixie

Krátkému střihu se nic nevyrovná a pixie je pravděpodobně nejjednodušší ze všech. Není to ale jen kvůli tomu, že je prostě krátký, ale nebudete vesměs potřebovat žádné jako jsou stylingové krémy, pasty, gely a vosky. A v létě má pixie navíc tu výhodu, že se ve vlasech nebudete zbytečně potit. A co se týká barvy, trendy jsou světlé odstíny. Jen nezapomínejte požádat svého kadeřníka, aby se držel přirozenosti a vy jste ve finále nepůsobili tak, že máte paruku.

Klasický bob

Znáte nadčasovější účes než je bob? Tento střih v nejbližší době nevyjde z módy a nám se líbí, jak vrstvy na těchto krátkých účesech pro starší ženy mohou zdůraznit a zvýraznit rysy vašeho obličeje. Je to také skvělá možnost, kterou můžete vyzkoušet, pokud chcete ještě trochu délky s menšími nároky na údržbu.

Krátký vlnitý bob

Plážové vlny, barvy, zesvětlování. To vše jsou vlasové trendy léta. Hodí se ale ke starším ženám? Jednoznačně ano. Díky vlnám, které jsou zvednuté a odhrnuté z obličeje, získáte ve finále elegantní, ženský a lichotivý účes. Pokud jsou vaše vlasy přirozeně vlnité nebo kudrnaté, naneste na vlhké vlasy přípravek pro posílení vln a vysušte je difuzérem.  Po vysušení použijte malou kulmu pro zjemnění vln.  Pro moderní vzhled nasměrujte všechny vlasy směrem od obličeje a konečky nechte mimo žehličku.

Vrstvený střih

Máte již kratší účes, ale stále toužíte po změně? Abyste zpestřili stejný krátký účes pro starší ženy, zvažte, zda do něj nezakomponovat vrstvy. Tato možnost, která rámuje obličej, je skvělým způsobem, jak dodat svému vzhledu texturu, aniž byste obětovali příliš mnoho délky. Údržba je navíc u tohoto střihu také poměrně snadná, protože je stačí každé čtyři týdny zastřihnout.

Delší vlny

Skvělým způsobem, jak si udržet délku vlasů i s přibývajícím věkem, je oživit je krásnými vlnami. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli délku, jedno je jisté. Čím lesklejší vlasy máte, tím mladší budete vypadat. Lesklé vlasy jsou totiž symbolem mládí a vitality! Aby vaše prameny vypadaly mladší než na jaře, nezapomínejte na pravidelné zastřihování, abyste zabránili roztřepeným konečkům, a na pravidelnou  péči, která jim dodá vlhkost a lesk. Pokud jde o barvy, dodejte jim šmrnc letní blond, měděnou nebo kaštanovou barvou.