KrásaMóda

Jak si udělat dokonalý oční make-up? 5 kroků pro rok 2023

Jak si udělat dokonalý oční make-up? 5 kroků pro rok 2023

Pokud toužíte po perfektním očním líčení, je nutné si osvojit zásady správné aplikace očních stínů, linek a řasenky. Připravili jsme pro vás 5 nejdůležitějších kroků, jak dosáhnout krásného a pronikavého pohledu. 

Krok 1: Podkladová báze 

Na oční víčka nejprve naneste ukazováčkem nebo štětcem malé množství podkladové báze. Můžete použít k tomu určenou speciální kosmetiku, případně ji nahradit očním krémem nebo korektorem.Tento jednoduchý krok vám zajistí, že váš oční make-up vydrží co nejdéle.

Krok 2: Oční stíny 

V prvním kroku aplikujte na celé víčko základní světlé oční stíny. O trochu sytější naneste do střední části víčka. Nejtmavší odstín omezte pouze na prostor vnějšího koutku oka. Touto technikou docílíte perfektního efektu stínování. Do vnitřního koutku oka můžete ještě nanést velmi světlý odstín, který nechá vyniknout přirozenou barvu vašich duhovek. Tento světlý odstín může být jednoduše bílý nebo jej volte podle barvy vašich očí. Nepoužívejte více než 3 odstíny, aby vaše oči nevypadaly přelíčeně. Pokud máte oční stíny naneseny, jemně je promíchejte štětcem směrem dovnitř od horních okrajů víček. Nakonec můžete použít rozjasňovač nebo třpytky, které v malé míře nanesete na vršek očních víček.

Krok 3: Oční linky a korektor obočí

Na horní víčko naneste oční linky a to ve formě tužky nebo tekutiny pomocí štětečku. Nejprve vytvořte plynulým pohybem tenkou linku po celé délce oka. Poté ji rozšiřte podle potřeby. Výsledný efekt dokonalých očí můžete ještě znásobit korektorem obočí a rozjasňovačem, který jemně nanesete do prostoru pod klenutí obočí.

Krok 4: Natočení řas

Pomocí kleštiček natočte řasy. Tím se vaše oči opticky rozevřou vy získáte ještě impozantnější a hlubší pohled. Kleštičky stiskněte u kořene řas a několik sekund držte. Pro ještě větší natočení můžete stejným způsobem natočit řasy i v jejich délce. Chcete-li docílit velmi dlouhých a objemných řas, můžete si zkusit aplikovat umělé.

Krok 5: Řasenka

Řasenku nejprve naneste na řasy na horním víčku. Zakloňte hlavu mírně dozadu a jemně veďte tahy kartáčku od kořínkům řas až ke konečkům. Podle potřeby přidávejte další vrstvy. Poté můžete, ale nemusíte, nanést řasenku i na spodní část. Pokud tak chcete učinit, držte kartáček ve svislé poloze a pohybujte s ním po spodní linii řas. Díky tomu nevynecháte ani tu nejmenší ze spodních řas.