Další

Jak se přestat červenat: 5 tipů, jak nedát najevo stud

Jak se přestat červenat: 5 tipů, jak nedát najevo stud

Červenání je přirozenou reakcí pleti, pokud se se dostaneme do situace, ve které se necítíme komfortně. Na červenání trpí pak mnohem více lidé, kteří mají světlejší odstín pokožky. Červenání lze však velmi omezit nebo se ho úplně zbavit a my vás to dnes naučíme.

  • Prodýchejte stresové situace
  • Zamaskujte stres smíchem
  • Vyhněte se očnímu kontaktu
  • Pomozte si líčením
  • Buďte připravení zareagovat

Prodýchejte stresové situace

Pokud cítíte, jak červenáte ať už z jakéhokoliv důvodu, zkuste celou situaci prodýchat. To vám pomůže zaměstnat mozek a zrychlený srdeční tep se znovu zpomalí. Zpomalení srdečního tepu povede k menšímu prokrvení v oblasti obličeje, díky čemuž se zbavíte začervenání.

Zamaskujte stres smíchem

Stresové situace lze kromě negativního výbuchu emocí zvládnout také s grácií a smíchem. Místo, abyste se styděli, že se vám stal nějaký trapas, nebo někdo zmínil něco, co vám nebylo příjemné, vezměte to s nadsázkou a zasmějte se. Stačí se jen prostě nebrat tak vážně, a to ani ostatní.

Vyhněte se očnímu kontaktu

Pokud vás do situací, ve kterých se necítíte dobře, dohání konkrétní osoby, vyhněte se očnímu kontaktu s těmito osobami. Obzvláště v situacích, kdy cítíte, že se vám vlívá krev do tváří.

Pomozte si líčením

Pokožku, která má sklony k červenání, lze nalíčit krycím make-upem, který vás zachrání právě v trapných či jinak stresujících situacích. I jen lehká vrstva make-upu dokáže zázraky a začervenání nebude pro okolí tak zřetelné.

Buďte připravení zareagovat

Jestliže červenáte ve stejných nebo obdobných situacích, zkuste si dopředu připravit reakci, kterou v takové situaci použijete. Můžete například zmínit, jaké je v místnosti horko a že cítíte, jak vám červená obličej.

Nestyďte se za červenání

Samotné červenání je negativním jevem, ale projevem lidskosti a některým dokonce přijde i roztomilé. Pokud se vám tedy začervenání nedaří zbavit, zkrátka ho přijměte a buďte roztomilí.