Krása a módaVlasy

Jak udělat vlny na mikádu: snadná cesta k roztomilému účesu

Jak udělat vlny na mikádu: snadná cesta k roztomilému účesu

Každá žena, která má rovné vlasy touží čas od času po vlnách a naopak. Ženy s vlasy kudrnatými by občas daly cokoli za vlasy rovné jako hřebíky. Naštěstí v dnešní době nemusíme zůstávat u toužení, ale je snadné tvar svých vlasů na čas změnit.

Rovné nebo vlnité?

Mikádo je název, který se používá pro rovně střižený účes v délce zhruba ke krku. Delší varianta mikáda bývá nazývána long bob. Oba tyto účesy jsou velmi nadčasové, elegantní a ženské. Hodí se jak pro dívky a mladé ženy, tak i pro ženy v letech. Neexistuje žádná věková hranice, která by představovala stopku.

Kromě toho je tento účes praktický na úpravu. Sice nelze zpravidla vlasy kvůli jejich krátké délce stáhnout jednoduše do culíku nebo si vytvořit drdol, veškerý styling ale z toho samého důvodu zabere jen pár minut.

Obvyklejší je foukání přes velký kartáč takzvaně do hladka případně žehlení, není ovšem jediný důvod pro nedat alespoň čas od času prostor i vlnám. Rovné mikádo může někdy působit trochu moc tvrdě, což se sice perfektně hodí na obchodní jednání, ale například na ples či oslavu v rodinném kruhu jistě uvítáte méně formální vlnitou variantu.

Jak udělat vlny na mikádu

Postup, jak udělat vlny na mikádu se nijak zvlášť neliší od natáčení delších vlasů. Vždy je třeba začít s tepelnou ochranou. Poté si vezměte k ruce vhodnou kulmu. Vyhněte se velmi silným průměrům, jelikož ty vytváří příliš otevřené vlny, které na krátkém střihu vašich vlasů nemají šanci vyniknout.

Ideální jsou kónické kulmy s menším průměrem, u nichž se dostanete snadno až k hlavě. Použít můžete samozřejmě i tenké natáčky pro roztomilé kudrny. Při kulmování vlasy natáčejte odspodu. Horní polovinu sepněte a natočte nejprve spodní část a následně se přesuňte i k horní. U natáček postupujte naopak.