Najít recept na skvělý dezert není nic obtížného, ovšem je o mnoho těžší, aby byla bábovka skvělá a zároveň i rychlá. Vláčná bábovka s citronem, je naprosto perfektní. Díky citronu bude výsledek zajímavý a neotřelý, díky olivovému oleji zase získá onu potřebnou vláčnost. Konec suchým dusivým bábovkám! Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete.
Na těsto budete potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- Kypřící prášek do pečiva
- ½ lžičky soli
- ¾ hrnku olivového oleje
- ½ hrnku citronové šťávy
- 3 vejce
- ¾ hrnku plnotučného mléka
- Vanilkový cukr
- 2 lžíce strouhané kůry z bio citronu
Těsto namícháte jednoduše. Stačí do jedné misky rozklepnout vajíčka, přidat cukr a vanilkový cukr a pečlivě vyšlehat do hladké pěny. V dalším kroku přidejte hrnek mouky a mléko. Znovu promíchejte a dodejte i zbytek mouky, sůl, olivový olej, citronovou šťávu a strouhanou kůru z jednoho bio citronu.
Na závěr do těsta přimíchejte kypřící prášek a ihned vložte do předem rozehřáté trouby. Pečte po dobu jedné hodiny na teplotu 165 °C. Jestliže nemáte horkovzdušnou troubu, upravte dobu i teplotu pečení podle potřeby.
A rychlá vláčná bábovka je na světě! Podávejte buďto samostatně, pocukrovanou moučkovým cukrem nebo se silnou citronovou polevou.
Na polevu budete potřebovat:
- ½ hrnku cukru krystal
- ¼ hrnku citronové šťávy
Krystalový cukr a citronovou šťávu důkladně promíchejte, aby se cukr zcela rozpustil. Práci si usnadníte, pokud budete cukr do citronové šťávy přidávat postupně. Vždy vsypte jen menší část, důkladně promíchejte a až potom, co se ze směsi stane jednolitá hmota, přidejte další cukr. Polevu nalijte na vychladlou bábovku a můžete servírovat.