Recepty

Rychlá vláčná bábovka, kterou si v roce 2024 prostě zamilujete!

Rychlá vláčná bábovka, kterou si v roce 2024 prostě zamilujete!

Najít recept na skvělý dezert není nic obtížného, ovšem je o mnoho těžší, aby byla bábovka skvělá a zároveň i rychlá. Vláčná bábovka s citronem, je naprosto perfektní. Díky citronu bude výsledek zajímavý a neotřelý, díky olivovému oleji zase získá onu potřebnou vláčnost. Konec suchým dusivým bábovkám! Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete.

Na těsto budete potřebovat:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • Kypřící prášek do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • ¾ hrnku olivového oleje
  • ½ hrnku citronové šťávy
  • 3 vejce
  • ¾ hrnku plnotučného mléka
  • Vanilkový cukr
  • 2 lžíce strouhané kůry z bio citronu

Těsto namícháte jednoduše. Stačí do jedné misky rozklepnout vajíčka, přidat cukr a vanilkový cukr a pečlivě vyšlehat do hladké pěny. V dalším kroku přidejte hrnek mouky a mléko. Znovu promíchejte a dodejte i zbytek mouky, sůl, olivový olej, citronovou šťávu a strouhanou kůru z jednoho bio citronu.

Na závěr do těsta přimíchejte kypřící prášek a ihned vložte do předem rozehřáté trouby. Pečte po dobu jedné hodiny na teplotu 165 °C. Jestliže nemáte horkovzdušnou troubu, upravte dobu i teplotu pečení podle potřeby.

A rychlá vláčná bábovka je na světě! Podávejte buďto samostatně, pocukrovanou moučkovým cukrem nebo se silnou citronovou polevou.

Na polevu budete potřebovat:

  • ½ hrnku cukru krystal
  • ¼ hrnku citronové šťávy

Krystalový cukr a citronovou šťávu důkladně promíchejte, aby se cukr zcela rozpustil. Práci si usnadníte, pokud budete cukr do citronové šťávy přidávat postupně. Vždy vsypte jen menší část, důkladně promíchejte a až potom, co se ze směsi stane jednolitá hmota, přidejte další cukr. Polevu nalijte na vychladlou bábovku a můžete servírovat.