Recepty

Recepty z ředkviček: 3 nejoblíbenější recepty roku 2024

Recepty z ředkviček: 3 nejoblíbenější recepty roku 2024

Ředkvičky jsou malé, ale plné chuti a živin, které lze využít v různých pokrmech. Nejenže jsou skvělou přísadou do salátů, ale díky své pikantní chuti a křupavé textuře se hodí i do dalších kulinářských výtvorů. Pokud hledáte nové způsoby, jak si užít ředkvičky, následující recepty vám poskytnou inspiraci.

Ředkvičkový Dip s Jogurtem a Bylinkami

Ingredience:

  • 1 hrnek nasekaných ředkviček
  • 1/2 hrnku řeckého jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Nasekané čerstvé bylinky (např. petržel, pažitka)
  • Sůl, pepř

Postup:

Ředkvičky omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Ve vhodné míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu a nasekané bylinky. Přidejte nakrájené ředkvičky a důkladně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Podávejte jako dip k zelenině, chipsům nebo grilovanému pečivu.

Ředkvičkový Sladkokyselý Salát s Pomerančem

Ingredience:

  • 2 hrnky na plátek nakrájených ředkviček
  • 1 pomeranč, oloupaný a nakrájený na kousky
  • 1/2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 hrnku nasekaných oříšků (např. vlašské)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • Sůl, pepř

Postup:

Ředkvičky, pomeranč, cibuli a oříšky smíchejte v míse. V menší misce smíchejte olivový olej, pomerančovou šťávu, med, sůl a pepř. Dressing vmíchejte do salátu a důkladně promíchejte. Nechte salát odležet alespoň 10 minut, aby se chutě propojily. Podávejte jako osvěžující přílohu k jídlu.

Ředkvičkový Tatarský Salát s Tuňákem

Ingredience:

  • 1 hrnek na plátek nakrájených ředkviček
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, sceděná
  • 1/2 hrnku na kostičky nakrájené okurky
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička kaparů, nasekaných
  • Sůl, pepř

Postup:

Ředkvičky, tuňák, okurku a kapary smíchejte v míse. V menší misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Dressing vmíchejte do směsi s ředkvičkami a tuňákem. Nechte salát odležet alespoň 15 minut v lednici, aby se chutě spojily. Podávejte jako hlavní jídlo nebo do sendvičů.

Ředkvičky jsou víc než jen vynikající součástí salátů. Tyto recepty ukazují, že s trochou kreativity můžete vytvořit lahodná a zdravá jídla s pikantním nádechem. Užijte si osvěžující ředkvičky v nových a chutných variacích!