Znáte to, co nedokážete spotřebovat tak hodíte do mrazáku. Zjistíte, že jsou jahody v akci a nakoupíte jich minimálně 2 kg. Zbytek jahod hodíte do mrazáku a my jsme tu proto, abychom vám přinesli ty nejlepší recepty z mražených jahod.
Ovesná kaše s jahodami
Ovesná kaše s jahodami je bohatým zdrojem vlákniny, která podporuje trávicí systém a dává pocit sytosti. Ovesnou kaši s jahodami lze podávat teplou nebo studenou, podle preference. Připravte si ½ šálku ovesných vloček, 1 šálek mléka, ½ šálku mražených jahod, 1 lžička medu nebo javorového sirupu a mandle na ozdobu. Ovesné vločky vařte v mléce podle návodu na obalu, poté přidejte mražené jahody a med. Vařte, dokud jahody nejsou rozmrazené a směs má konzistenci ovesné kaše. Pak stačí jen ozdobit a můžete jít mlsat.
Jahodové smoothie
Tento nápoj je oblíbený pro svou lahodnou chuť a vysoký obsah vitamínů a antioxidantů. Je vynikajícím zdrojem vitamínu C, který je důležitý pro imunitní systém a zdraví kůže. Stačí vám 1 šálek mražených jahod, 1 banán, ½ šálku jogurtu nebo mandlového mléka, 1 lžička medu, ½ lžičky vanilkového extraktu a pár kostek ledu. Smíchejte všechny ingredience v mixéru a mixujte do hladkého smoothie. Jahodové smoothie je skvělou volbou pro rychlou a zdravou snídani nebo svačinu. Má osvěžující chuť a může být přizpůsobeno osobním preferencím.
Domácí jahodová zmrzlina
Nejprve nechte 2 šálky mražených jahod rozmrazit na pokojovou teplotu. Do mixéru přidejte rozmražené jahody a ½ šálku cukru. Mixujte do doby, kdy budou jahody důkladně rozdrcené a směs bude hladká. Dále přidejte 1 šálek smetany a 1 šálek mléka s jednou lžičkou vanilkového extraktu. Opět rozmixujte všechny ingredience a směs vložte do nádob, kterou necháte zmrazit. Mrznoucí směs je potřeba 2–3x promíchat, vždy asi po hodině, aby se neudělaly velké krystaly ledu.
Shrnutí
V článku jsme zmínili 3 nejlahodnější recepty z mražených jahod. Mezi top jsme zařadili:
- Jahodové smoothie
- Ovesná kaše s jahodami
- Domácí jahodovou zmrzlinu
Vyzkoušejte jednu z těchto dobrot a nebudete litovat.