Dnes pro vás máme recept na tak trochu jiný Punčák. A až ho vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít jiný. K jeho upečení nepotřebujete žádné extra ingredience. Stačí jen obvyklé suroviny. Pokud ovšem chcete do vašeho pečení vnést trochu té velikonoční veselosti, sáhněte po jedlých potravinových barvách. Hned vám řekneme, co s nimi.
Budete potřebovat:
- 1 kostku másla
- 2 hrnky cukru krystal
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 4 vajíčka
- 1 hrnek vody
- 1 balení prášku do pečiva
- ½ hrnku rumu
- ½ balení smetany ke šlehání
- 1 tabulka hořké čokolády nebo čokolády na vaření
- Potravinářské barvy
Postup je následující
Těsto na ten nejlepší recept na Velikonoce 2024 vytvoříte velmi jednoduše. Do misky rozklepněte všechna vajíčka, přidejte cukr a důkladně vyšlehejte. Následně přidejte i rozpuštěné zchladlé máslo, mouku a prášek do pečiva. Vytvořte hladké těsto, a to rozdělte do misek podle toho, kolik barev chcete vytvořit. Část těsta ponechte bílou a k dílu můžete přisypat kakao.
Připravte si vymazaný a moukou vysypaný plech, všechny misky s obarvenými díly těsta a polévkové lžíce. Následně po různu klaďte jednotlivé barvy na plech tak, aby vám vyšla strakatá buchta. Pečte na 180 °C zhruba 45 minut. Průběžně své dílo kontrolujte, aby se nespálilo. Přece jenom jde o ten nejlepší recept na Velikonoce 2024.
Důležitý závěr
Máte dopečeno? Výborně! Tím jsme ale ještě neskončili. V hrnečku smíchejte 1 díl vody a 1 díl rumu. Touto směsí ještě horkou buchtu polijte a nechte vychladnout. Studený dezert ještě dokončete čokoládovou polevou. Tu vytvoříte jednoduše! Zahřejte smetanu ke šlehání a v horké smetaně nechte rozpustit čokoládu. Na závěr můžete buchtu ozdobit strouhaným kokosem nebo třeba lentilkami.