Pořídili jste si proteinový prášek, ale nevíte, jakým způsobem ho namíchat? Nejste si jistí, zda je lepší použít vodu nebo mléko a zda je nutné použít ke správnému promíchání šejkr? V následujícím článku jsme pro vás připravili odpovědi na všechny vaše otázky ohledně tématu jak míchat protein.
Jakým způsobem protein rozmíchat?
Pokud čtete tento článek, pravděpodobně vás nejvíce zajímá jakým způsobem protein nejsnadněji rozmíchat. Možností máte několik. Pravděpodobně nejčastější variantou je použití shakeru přímo určeného pro míchání sypkých potravinových doplňků. Do něj pak jednoduše vysypete proteinový přípravek, zalijete ho tekutinou a ručně mícháte, dokud se protein zcela nerozpustí.
Pokud si shaker pořizovat nechcete, můžete si vystačit i se sklenicí, ve které do tekutiny rozmícháte protein lžicí nebo vidličkou. Vždy však počítejte s tím, že rozpustnost bude omezená a u některých nápojů se mohou tvořit v tomto případě hrudky.
Poslední možností je využití jakéhokoliv druhu mixéru, který vám samozřejmě prášek bezezbytku rozmixuje, ale dojde k zašpinění několika dalších nádob.
Voda nebo mléko
Pokud nevíte jak protein míchat, možná si nebudete jistí ani volbou tekutiny, ve které ho chcete rozpouštět. V podstatě máte na výběr mezi vodou a mlékem. Mléko přidává k nutričním hodnotám prášku další makroživiny, což může být v některých případech žádoucí, ale zároveň obsahuje větší množství laktózy, která navyšuje příjem cukrů a zpomaluje trávení samotného proteinového prášku. Proto se tato varianta nehodí zejména bezprostředně po tréninku, kdy je potřeba dodat kvalitní bílkoviny co nejrychleji.
Mohlo by vás také zajímat: Jaké je nejlepší pečivo při hubnutí
Fantazii se meze nekladou
Protein můžete přimíchat i do jakýchkoliv dalších potravin nebo nápojů o kterých se ve článku nezmiňujeme. Nebojte se zkoušet a přicházet s novými nápady, které obohatí váš jídelníček nejen nutričně, ale také přinesou nové zajímavé chutě.
Zdroj: Naturalforce.com